Felsőoktatás Eduline

Stresszoldó technikák vizsgaidőszakban

Elolvasom

A vizsgaidőszakban mindenki izgul. A tananyag nehéz, a felkészülési idő rövid, ha nem vagyunk elég magabiztosak, kellemetlennek érezzük az idegenekből álló vizsgabizottság előtti megmérettetést. A szorongás, az izgalom felesleges energiát köt le, még kevésbé tudunk a tanulásra, a jó szereplésre koncentrálni. Az Eduline tanácsadója arra ad tippeket, hogyan győzhetjük le a stresszt a vizsgaidőszakban.

Közoktatás Eduline

A szóbelikkel folytatódnak mától az őszi érettségi vizsgák

Elolvasom

A szóbelikkel folytatódnak mától az őszi érettségi időszak vizsgái, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról. Az emelt szintű szóbeliket november 12. és 17. között tartják: az 1814 vizsga 28 helyszínen lesz, a diákok összesen 182, egyenként 3-3 tagú tantárgyi bizottság előtt adnak majd számot tudásukról. A középszintű szóbelik november 20-ától 28-áig lesznek. A 149 helyszínen 203 vizsgabizottság az elhangzó, mintegy 13 ezer szóbeli felelet értékelését követően megállapítja a vizsgák eredményét és kiállítja minden vizsgázónak a szükséges dokumentumot. Az írásbelik november 3-án zárultak.

Közoktatás Eduline

Nincs több álmatlan éjszaka vizsga előtt

Elolvasom

Régi bölcsesség, hogy vizsga előtti napon – és pláne éjszakán – már nem szabad tanulni, mert csak összekeveredik az a kevés is, amit magunkévá tettünk a tananyagból. Ám mi van akkor, ha sötétben, vízszintes testhelyzetben várjuk a másnapi megmérettetést, és mégsem jön álom a szemünkre?

Közoktatás Edupress

Kezdődik az őszi érettségi időszak

Elolvasom

Pénteken az írásbeli vizsgákkal veszi kezdetét az őszi érettségi időszak, a szóbeli vizsgákat pedig november közepétől tehetik le maturálók. Az idei őszi már a kilencedik érettségi, melyet a kétszintű vizsgarendszer szabályai szerint folytatnak le - tájékoztatott Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára.

1
5 6 7 8 9 10 11