szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak, akik a karácsony előtti héten is vizsgáznak. Mutatunk három tippet, amely a segítségetekre lehet.

Vizsgaidőpontok

Nem csak a tanulás idejét érdemes jól beosztanotok a vizsgaidőszakban, a vizsgaidőpontokkal is érdemes ügyesen sakkozni. Akinek például nincs olyan sok vizsgája,  annak jóval nagyobb választási lehetősége van, a legnehezebb vizsgát könnyen rakhatja a hónap legelejére vagy éppen a végére. Gondoljátok át, hogyan tudtok a leghatékonyabban felkészülni, és melyik az a vizsga, amelynél a felkészülésre több időt kell szánnotok.

Kezdjétek el időben

Aki a karácsony előtti hétre már nem vett fel vizsgát, a januárt se húzza nagyon el. Magatokat csapjátok be, ha csak toljátok magatok előtt az időpontokat, és mindig átrakjátok a legkésőbbire - könnyen összetorlódhatnak a vizsgák, és teljes lesz a káosz. A könnyebb vizsgákat mindenképpen vegyétek fel január elejére.

Nem mindegy, hogyan tanultok

Tanulókártyák vagy éppen memóriapalota? Különböző módszerek léteznek a hatékonyabb tanulásra, ha ti esetleg még nem jöttetek rá, hogy melyik a legjobb számotokra, próbálkozzatok.

Igazi rémálom vár az egyetemistákra? Ezek a kurzusok segíthetnek

Több egyetemen már hivatalosan is elkezdődött a vizsgaidőszak. Ha a karácsony előtti héten vizsgáztok még, és kevés időtök volt/van felkészülni, a következő kurzusajánló a segítségetekre lehet.