szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ez a szorgalmi időszak utolsó hete az egyetemeken és a főiskolákon. Ez nemcsak azt jelenti, hogy lassan jön a téli szünet, hanem azt is: vészesen közeleg az első vizsga. A másfél hónapig tartó vizsgaidőszak megviseli a hallgatókat - nem véletlenül.

Azt mondták, hogy ezek lesznek
életem legszebb évei

Évek óta azt hallgatjátok anyától/testvértől/nagyitól, hogy az egyetemi évekre egész életetekben emlékezni fogtok. Azt persze elfelejtették hozzátenni, hogy a december, a január, a május és a június nem tartozik majd a legjobb hónapok közé.

Miért akartam
ezt annyira?

Emelt szintű érettségi, nyelvvizsga, évekig tartó tanulás - mindez a két hónapig tartó non-stop magolásért? Nem csoda, ha az első vizsgaidőszak elején átfut a fejeteken ez a gondolat. De nyugalom: amint vége az utolsó vizsgának, mindent visszazökken a normál kerékvágásba, és ismét élvezni fogjátok az egyetemet.

Inkább
abbahagyom

Ilyen döntést nem a vizsgaidőszakban kell meghozni - ezekben a hetekben minden (de tényleg minden) egyetemista úgy érzi, hogy jobb lenne, ha félbehagyná a tanulást. Persze más a helyzet, ha már a szorgalmi időszakban is egyértelműnek tűnt: nem jó szakot választottatok.

Hogyan fogok így
karácsonyozni?

Ha szerencsétek van, fel tudjátok venni úgy a vizsgákat, hogy közvetlenül karácsony után ne legyen vizsgátok. Ha ez nem sikerül, sajnos el kell fogadnotok, hogy az idei (meg a következő és a két év múlva esedékes) karácsony nem olyan lesz, mint az eddigiek. Sobb híján: szervezzetek előkarácsonyt a barátokkal, családtagokkal.

Hol lehet kapni nagy kiszerelésű
kávét?

Felesleges folyamatosan koffeinnel turbózni magatokat, egy idő után nem fog hatni (vagy pont rosszul hat majd a szervezetetekre). Inkább próbáljátok ki, hogy ötven-hatvan perc tanulás után mozogtok egy kicsit, sétáltok egyet a ház körül vagy lezuhanyoztok. Jobban felpezsdít, mint egy csésze kávé.

Közeledik a vizsgaidőszak: hat dolog, amivel el lehet szúrni a vizsgákat

Hamarosan itt a téli vizsgaidőszak, már nincs sok hátra ebből a félévből. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amire érdemes ebben az időszakban figyelni.