Közoktatás Eduline

Magyarországé az unió egyik legrosszabb eredménye

Elolvasom

A válság leginkább a 25 év alattiakat érte el. Magyarországon 15 százalékra ugrott azoknak az aránya, akik nem dolgoznak, de nem is tanulnak semmit. Az igazi vesztesek azonban a 18 év alattiak, a szegénységi mutatók terén hazánké az unió egyik legrosszabb adata.

Közoktatás Eduline

Mi az, amit egyáltalán nem érint a válság?

Elolvasom

Egyre jobban dagad a német gyerekek pénztárcája, egy friss felmérés szerint az általános iskolások havonta körülbelül huszonöt euró, vagyis hétezer forint zsebpénzt kapnak szüleiktől, ez 2010-hez képest 5 százalékos emelkedést jelent.

Felsőoktatás Eduline

Diploma nélkül félelmetes a válság?

Elolvasom

Ötször annyival nőtt a diploma nélküli magyarok munkanélküliségi rátája a gazdasági válság alatt, mint a diplomásoké - derül ki az OECD éves oktatásügyi jelentéséből, amelyet a szerdai Világgazdaság ismertet.

Közoktatás Edupress

Négynapos iskolai héttel csökkentik az intézmények költségeit

Elolvasom

A válság hatására egyre rugalmasabb szabályokat hoznak az oktatás területén az Egyesült Államok önkormányzatai: az ország több mint száz körzetében négynapos iskolai hetet vezettek be - írja a The Wall Street Journal. A kritikusok szerint a változás ronthatja az oktatás színvonalát, a szülők számára pedig a gyermekek pénteki elhelyezése is problémát jelent.

Felnőttképzés Edupress

MBA képzések börzéje Budapesten

Elolvasom

Az MBA-képzés iránt érdeklődők számára kínál tájékozódási lehetőséget a QS World MBA Tour, mely március 17-én, 18 órától tartja meg programjait Budapesten. A látogatók itt személyesen találkozhatnak a legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel, illetve több mint 15 hazai és nemzetközi egyetem MBA programjáról kaphatnak részletes információkat.

Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Közoktatás Eduline

Karrier nap és állásbörze a ZsKF-en

Elolvasom

A Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) második alkalommal rendezi meg campusán 2009. április 24-én 9 és 18 óra között, Karrier Nap és Állásbörze programsorozatát. A ZSKF a standos kiállítás mellett számos érdekes programmal várja az érdeklődőket.

Közoktatás Eduline

Szorongóbbak a válság miatt a diákok

Elolvasom

Ahogyan a családok világszerte szembesülnek megtakarításuk, otthonuk, munkájuk elvesztésével, úgy szorulnak gyermekeik érzelmi támogatásra. Legalábbis ezt tanácsolja Dr. Michele C. Thorne gyermekpszichológus, az Indiana Egyetem és a Riley Gyermekkórház szakembere a szülőknek. Tudomásul kéne ugyanis venni, hogy még az újszülött gyermekek is átveszik a szülői stressz érzelmi tónusát. A doktornő szerint minden korosztálynak – beleértve a tinédzsereket is – szüksége van arra, hogy megnyugtassák: biztonságban vannak, és törődnek velük, bárhogy is boldoguljon a családjuk.