Közoktatás Eduline

Karácsonyi meglepetés: iskolabuszt kaptak a devecseri diákok

Elolvasom

Iskolabuszként egy kilencszemélyes kisbuszt vásárolt a devecseri önkormányzatnak a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány (NSA) a négy nagy segélyszervezet - a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet - közreműködésével.

Közoktatás Eduline

16 ezer tanár vár a fizetésére: bajban vannak az alapítványi iskolák

Elolvasom

Nem kapták meg a 10-ig esedékes normatív támogatásukat a nem állami és nem önkormányzati fenntartású iskolák és óvodák, számos helyen ezért nem tudták kifizetni a pedagógusok bérét sem – írta szerdai számában a Népszabadság Bak Zsófiára, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének ügyvezető elnökhelyettesére hivatkozva.

Felsőoktatás Eduline

Mire adhat egyest a tanár, és mire nem?

Elolvasom

Igazolatlan hiányzásért és rossz magatartásért egyetlen diáknak sem lehet egyest adni, az el nem készített házi feladatért és az üresen hagyott tesztlapokért azonban joggal jár az elégtelen. Mi alapján dönthetnek a tanárok a félévi és év végi jegyekről? Megnézhetik-e a szülők a kijavított dolgozatokat? És mit tehetnek a tanulók, ha úgy érzik, ok nélkül buktatták meg őket?

Közoktatás Eduline

Mindenkinek becsengettek: Pokorni az integrációs oktatásra szavaz

Elolvasom

Pokorni Zoltán, az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke több hazai oktatási intézmény vezetőivel együtt fővédnökként írta alá kedden a parlamentben a "Mindenkinek becsengettek!" elnevezésű program együttműködési nyilatkozatát, amelyben az intézmények az integrációs oktatás iránti elkötelezettségüket fejezik ki.

Közoktatás Eduline

Botrányos iskolai tanórával sokkolták a diákokat

Elolvasom

Bizarr tanórát tartott tizennyolc diáknak egy nebraskai tanár: a vágóhídra vitte a tanulókat, hadd lássák, hogyan készülnek azok a hústermékek, amelyeket nap mint nap fogyasztanak. Az iskolai program botrányba fulladt, a legtöbb diák sírásban tört ki, sokan pedig öklendezni kezdtek, amikor a szemük láttára vágták le az állatokat.

Közoktatás Eduline

Csökkenhet a tanárok kötelező óraszáma

Elolvasom

Mérsékelné a tanárok terhelését, és kisebb létszámú osztályokat indítana a kormány, az intézkedéseknek köszönhetően várhatóan több pedagógusra lesz szükség a pályán, sikerülhet megmenteni az intézményeket, és javulhat a színvonal.

1
15 16 17 18 19 20 21