Közoktatás Eduline

Könnyebb lesz a tanárok munkája?

Elolvasom

Minden magyarországi iskolában dolgoznak majd szociális munkások, akik kizárólag a problémás gyerekekkel foglalkoznak - közölte Nyitrai Imre helyettes államtitkár az iskolai erőszak témakörében tartott csütörtöki budapesti konferencián.

Közoktatás Eduline

Radikális változások a szakképzésben: mi vár a szakiskolai diákokra?

Elolvasom

Három évre rövidül a szakiskolai képzés, csökken a gyakorlati órák száma, és nagyobb jelentőségük lesz a külső gyakorlati helyeknek, ha bevezetik az új szakképzési törvényt. Bár a duális rendszerű képzés jobban igazodik majd a munkaerőpiac igényeihez, a szakiskolákban elméleti tantárgyakat oktató tanárok bajba kerülhetnek, sokukra az új rendszerben ugyanis már nem lesz szükség.

Közoktatás Eduline

Minden eddiginél szigorúbb egyetemi felvételi lesz a tanárszakokon?

Elolvasom

Magas pályakezdő bérek, már a képzés elején kiemelt ösztöndíjak, osztatlan képzés, megfelelő színvonalú továbbképzés és az elhelyezkedés garantálása - így foglalta össze Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke a pedagógus-életpályamodell általa legfontosabbnak ítélt elemeit szerdán egy szakmai konferencián Budapesten. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár lehetséges modellként említette, hogy a pedagógus-életpálya egy kétéves gyakornoki időszakból és három - kivételes esetben négy - további szakaszból állna.

Közoktatás Edupress

Még ebben a tanévben sztrájkolhatnak a tanárok, ha nem kapnak fizetésemelést

Elolvasom

Bár elsősorban a megegyezésben bízik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha a kormány jövőre nem emeli a pedagógusbéreket, akkor a sztrájk és a tüntetés lehetőségét sem zárják ki - olvasható a Magyar Nemzetben. Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint négy-öt százalékos bérkorrekcióra lenne szükség, az egyeztetések érdekében pedig az új közoktatási törvény mielőbbi nyilvánosságra hozatalát kérik.

Közoktatás Eduline

Hiába kértek fizetésemelést a tanárok, nem kapnak több pénzt

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt várja, hogy a parlamenti ciklus végére a pedagógusok bére elérje az értelmiségi átlagbért; bár gesztusértékű béremelésre számítottak 2011-re, úgy tűnik, ez nem valósul meg - mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Felsőoktatás Eduline

Megállapodtak: a nyugdíjas professzorok nem fizetnek különadót

Elolvasom

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) és a Fidesz frakcióvezetője megállapodott abban, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke szerdán, miután találkozott Lázár Jánossal.

Közoktatás Eduline

Pirulnak a tanárok, ha szexről kell beszélniük az osztályteremben

Elolvasom

Kényelmetlenül érzik magukat a brit tanárok, ha diákjaikkal a biztonságos szexről, a védekezésről és a családtervezésről kell beszélgetniük – egy nemrég lezárult kutatás eredményei szerint a pedagógusok többsége úgy gondolja, nem kap elegendő szakmai segítséget a felvilágosító órák megtartásához.

1
15 16 17 18 19 20 21