szerző:
Eduline

Sötétnek, lustának és hisztisnek nevezte tanítványait egy philadelphiai tanár.

A philadelphiai középiskola: kirúgták a pedagógust
©

Sötétnek, lustának és hisztisnek nevezte tanítványait egy philadelphiai tanár. „Úgy öltöznek, mint az utcalányok, és ők a legborzasztóbb gyerekek, akikkel valaha találkoztam” – írta Natalie Munroe, aki a nevét nem, de az arcát vállalta az interneten. A tanárnőt később kirúgták a munkahelyéről, arra hivatkozva, hogy „nincsenek megelégedve a munkájával” – számolt be a Daily Mail.

A blogot a diákok fedezték fel még 2011 februárjában, akkor nagy port kavart az ügy, de a tanárnő továbbra is dolgozhatott a Central Bucks High Schoolban. Az óráin azonban felügyelők ültek, akik folyamatosan figyelték a pedagógus munkáját.

Egyéves megfigyelés után az iskolaszék úgy döntött, hogy elküldik a tanárnőt, mert nincsenek megelégedve a teljesítményével. „Már azelőtt is több hibát követett el, hogy nyilvánosságra kerültek a blogbejegyzései” – nyilatkozta az iskolaszék vezetője.

A pedagógus pert indított az iskola ellen, arra hivatkozva, hogy megsértették a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát. Legutóbb egy brit tanárt rúgtak ki, mert a Facebookon sértegette a tanítványait – az esetről itt olvashatsz bővebben.