Közoktatás Eduline

A homoszexualitásról tanulnak az iskolában a diákok

Elolvasom

A homoszexualitásra, biszexualitásra és transzneműségre vonatkozó ismeretekkel vegyített tantervet próbálhatnak ki a vállalkozó szellemű brit iskolák egy államilag támogatott kezdeményezésnek köszönhetően, amelynek célja a "meleg közösség létének és eddig elért eredményeinek az ünneplése".

Közoktatás Edupress

Újabb feljelentetést tettek a csődbe vitt iskolák tanárai

Elolvasom

Immár Polt Péter legfőbb ügyészhez fordultak kifizetetlen járandóságaik miatt azok a tanárok, akik két éve jogerősen is pert nyertek a falusi iskolákat tömegével csődbe vitt Vocational Academy Alapítvány ellen - olvasható a Magyar Nemzetben. Az osli, a sopronkövesdi, a rábapordányi és a vitnyédi iskola tanárainak az alapítvány csaknem százmillió forinttal tartozik, ám a tartozást az utódként működő Szféra Vocational Academy Szabadszállás Alapítvány sem rendezte.

Közoktatás Eduline

Csak februárban kapják meg elmaradt bérüket a tiszabői tanárok

Elolvasom

Várhatóan február elején kapják meg elmaradt bérüket a tiszabői tanárok és a polgármesteri hivatal dolgozói. Az államkincstár és a Szolnok megyei kormányhivatal erre vállalt garanciát, miután az önkormányzat - adósságai miatt - nem tudta kifizetni a decemberi béreket - adta híról az MR1-Kossuth Rádió.

Közoktatás Eduline

"Magyarországon lesz a világ legnehezebb érettségi vizsgája"

Elolvasom

Sem az érettségi vizsga szigorítását, sem a hatvanórás kötelező közösségi munkát nem tartja jó és értelmezhető lépésnek a Pedagógusok Szakszervezete. Közelményükben az áll: az újból bevezetendő gyógypedagógiai osztályok megnehezítenék a diákok kiemelkedését, a tankönyvek ingyenessé tétele pedig "megszünteti a tankönyvpiacot".

Közoktatás Eduline

Titkolta betegségét: két hónapig tanított a tbc-s pedagógus

Elolvasom

Több mint száz worcesteri diáknak és iskolai dolgozónak kell tbc-szűrésre mennie a téli szünet utolsó napjaiban, a Quinsigamond általános iskola egyik tanáráról ugyanis nemrég derült ki, hogy több mint két hónapja szenved tuberkulózisban. A pedagógus már október óta tudott fertőző betegségéről, de senkinek nem szólt, és minden nap bejárt dolgozni.

Közoktatás Eduline

Videó: ilyen tanárt még nem láttak a magyar diákok

Elolvasom

Néhány év múlva a dél-koreai iskolákban már csak elvétve lehet majd találkozni hús-vér pedagógusokkal: az Engkey nevű tanárrobotot ugyanis egyre több oktatási intézményben próbálják ki, az osztályteremben guruló gépezet máris a diákok kedvence.

Közoktatás Eduline

Mennyit ér egy jó és egy rossz tanár?

Elolvasom

Több mint 400 ezer dollárt, vagyis körülbelül 86 millió forintnak megfelelő összeget “ér” egy kiemelkedő teljesítményű tanár – ennyivel több anyagi hasznot hoz évente az államnak, mint átlagos felkészültségű kollégái.

1
14 15 16 17 18
21