Közoktatás Eduline

A Facebookon csapnak össze az osztrák egyetemisták

Elolvasom

A tandíj és a felvételi vizsgák visszaállítása mellett tüntető több tízezer diák mellett megjelent egy újabb csoport is Ausztriában, akik az idén szeptemberben bevezetett rendszer mellett állnak ki. A két csoport most az interneten indított háborút egymás ellen.

Közoktatás Eduline

Szocialista elvek oktatása: tiltakozások Venezuelában

Elolvasom

Több tüntetést is rendeztek a héten a venezuelai fővárosban egy készülő törvény ellen, amely bevezetné a szocialista elvek kötelező iskolai oktatását. A parlament előtti tüntetést a rendőrség könnygáz bevetésével feloszlatta, tüntető újságírók egy csoportját pedig kormánypárti aktivisták bántalmazták - mondták el maguk a demonstrálók.

Közoktatás Edupress

Tüntetnek a diákok Németország nyolcvan városában

Elolvasom

Csaknem százezer diák tüntet Németország nyolcvan városában az oktatás romló minősége és a tandíj ellen. A hétfőn kezdődő ötnapos akcióban a diákok a rossz tanulmányi körülmények, a zsúfolt tantermi helyzet, az oktatás romló színvonala és a tandíj ellen demonstrálnak. Németországban a konzervatív és kereszténypárti tartományokban van tandíj, ám a várható politikai jobbra tolódás miatt egyre több tartományban kívánják bevezetni a tandíjat - tájékoztatott a Kossuth Rádió.

Közoktatás Edupress

Újra tüntetnek a corvinus egyetem diákjai a szemétlift ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem pesti kampuszán már megkezdődtek a Vásárcsarnok szemetét felszínre hozó szemétlift kialakításának munkálatai. A beruházást ellenző diákok a november 20-án tartott érdekegyeztető fórumon nem kaptak érdemi választ kérdéseikre. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) ismét tüntetést szervez, ezúttal december 17-re, amikor a felszólalások után a kerületi polgármesteri hivatalhoz indul a menet, hogy átnyújtsák nyílt levelüket a polgármesternek - írja az [Origo].

Közoktatás Edupress

Tüntetnek a kerületi önkormányzat döntése ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem diákjai és oktatói tüntetést szerveztek szerda estére, mert a XI. kerületi önkormányzat az intézmény beleegyezése nélkül épít hulladékliftet a Vásárcsarnok és a BCE épülete közé - adta hírül az MTI. Az egyetemi polgárok azt szeretnék elérni, hogy tartsák meg az eddigi hulladékszállító alagutat a 2-es villamos eredeti útvonalát meghagyva, vagy építsenek új alagutat.

1
12 13 14 15 16 17 18