Felsőoktatás Eduline

Már lehet pályázni az új rezidensösztöndíjra

Elolvasom

Megjelent az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) honlapján kedden a rezidensek kibővített ösztöndíjprogramjának pályázati kiírása, amely szerint több feltétel módosult, de a szakorvosképzés idejére ígért havi nettó százezer forintos támogatás változatlan.

Felsőoktatás Eduline

Beszigorítottak az orvosi egyetemek: 26 körös interjú nélkül senki nem kerülhet be

Elolvasom

Az orvosi egyetemek általában nem sokat tesznek az alkalmatlan jelentkezők kiszűrésére, ám ez a helyzet változóban van. A Virginiai Tech Carilion Orvostudományi Egyetem és Kutatóintézet (VTC) - az Egyesült Államok legújabb, 2010-ben átadott orvosi egyeteme - élen jár ebben. Vezetői nem érik be a vizsgaeredményekkel, a tesztekkel és az egyórás felvételi vizsgával. Az intézmény több rövid interjúra kötelezte a felvételizőket, hogy kiderítse: rendelkeznek-e az egészségügyi intézmények működtetéséhez szükséges szociális és kommunikációs képességekkel.

Felsőoktatás Eduline

Miért jó üzlet az egyetemeknek a külföldi hallgató?

Elolvasom

Jól jár az egyetem, az állam és a hallgató is - nagyjából így lehetne összefoglalni, miért jó üzlet külföldi diákokat felvenni a magyarországi felsőoktatási intézményekbe. Az orvosi egyetemeken tanuló külföldiek borsos, másfél-kétmillió forintos tandíjat fizetnek, ahogy busás összegeket adnak ki a szállásért, az étkezésért és a tankönyvekért is. Ha a létszámuk a következő években elérné 30-35 ezret, milliárdokkal több ütné az állam markát.

1 2 3 4