Közoktatás Szabó Gyöngyvér

Demcsák Zsuzsa az eminens tanuló

Elolvasom

Közgazdász, kommunikációs szakember, televiziós műsorvezető és talán a hazai celebvilágnak is tagja. Mellesleg csodaszép nő. Egy újabb érdekes személyiség, akit érdemes és tanulságos lehet megismerni.

Közoktatás Edupress

Kísérleti nyelvi labor diszlexiásoknak az ELTE-én

Elolvasom

A fogyatékkal élők elhelyezkedési esélyeit segíti az IBM és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) október 1-jén aláírt együttműködési szerződése. Az informatikai cég által nyújtott támogatásból a látássérült, diszlexiás és diszgráfiás hallgatók számára alakítanak ki speciális nyelvi laboratóriumot, de a megállapodás egy féléves gyakornoki állás lehetőségét is magában foglalja. A támogatás 50 ezer eurós összegéből speciális bútorokat, informatikai eszközöket, látássérülteket segítő berendezéseket és szoftvereket vásárol az egyetem.

Közoktatás Edupress

Új eredmény az ELTE, MTA és CEU közös kutatásában

Elolvasom

A Science tudományos magazin szeptember 26-i számában publikált, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a CEU (Közép-Európai Egyetem) közös kutatásáról szóló cikk arról tudósít, hogy magyar kutatóknak most egy új kísérletes helyzetben is sikerült bizonyítaniuk a természetes pedagógia elvének helytállóságát, ezzel merőben új megvilágításba helyezve a fejlődéslélektan egyik klasszikus központi jelenségét.

Közoktatás Edupress

Egy éjszaka a tudományos pálya népszerűsítéséért

Elolvasom

Minden eddiginél sokszínűbb programkínálat várja pénteken a tudomány iránt érdeklődőket az idei Kutatók Éjszakáján. Sopronban kutatói utcabál és szerelemzene, Debrecenben Egyetem téri dzsembori, Budapesten Zöldtetők Éjszakája, Csodák Palotája - ez csupán néhány a több száz, országszerte zajló ingyenes előadásból, kiállításból, szórakoztató-tudományos programból, ahol a kísérletező kedvű kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak számos kutatóval, és hétköznapi nyelven ismerkedhetnek meg tudományos munkájukkal.

Közoktatás Edupress

Bűnügyek, katasztrófák a győri Kutatók Éjszakáján

Elolvasom

Ebben az évben harmadik alkalommal vesz részt a Széchenyi István Egyetem (SZE) az uniós Kutatók Éjszakája rendezvénysorozaton. Szeptember 26-án, pénteken 18 és 24 óra között elsősorban a győriek és a város környékén élők számára kínál az intézmény érdekes, színes eseményeket a tudományos élet népszerűsítésére.

Közoktatás Edupress

Ismét Kutatók Éjszakája az ELTE-n

Elolvasom

Ismét kinyílnak az egyetemek és laboratóriumok kapui szeptember 26-án, hogy a Kutatók Éjszakája elnevezésű európai rendezvénysorozat keretében a magyar nagyközönség is betekintést nyerhessen a tudomány misztikus világába.

Közoktatás Edupress

Középiskolásoknak szervez karriernapot az ELTE

Elolvasom

Érettségi és pályaválasztás - a Te jövőd! címmel szervez nyilvános pályaválasztási és karriertervezési napot az ELTE Karrierközpontja szeptember 20-án. A rendezvényen az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) hivatalos tájékoztatót tart a 2009-es érettségi-felvételi rendszerről.

1
17 18 19 20 21 22 23