Felsőoktatás Eduline

Pályaválasztási szülői értekezlet az ELTE-n

Elolvasom

Országos pályaválasztási szülői értekezletet tartanak december 4-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A rendezvény célja, hogy a felvételizők szüleinek a pályaválasztási kérdésekkel és a felvételi folyamattal kapcsolatban naprakész információkat nyújtsanak.

Felsőoktatás Eduline

Hárommilliárd forintos fejlesztés az ELTE-n

Elolvasom

Hárommilliárd forintos fejlesztési program indult az ELTE-n, az Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE elnevezésű program célja az intézmény nemzetközi versenyképességének megerősítése az oktatás és kutatási minőség, személyi és szervezeti feltételeinek javításával.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemi lemorzsolódás: menethibák

Elolvasom

Fölöslegesen zsúfolt órarendek, gyengén felkészült elsősök, egyebek mellett ilyen okok miatt nagy a lemorzsolódás a bolognai rendszerben – derül ki egy ELTE-vizsgálatból, amit a HVG ismertetett.

Felsőoktatás Eduline

Bölcsészkari dékánok: reagálni kell a mesterszakok iránti növekvő igényre

Elolvasom

Az intézményvezetők szerint felül kell vizsgálni azt a korábbi oktatási kormányzati döntést, amely a mesterszakoknál a tavalyi első felvételi létszámok alapján szabta meg az idei államilag támogatott helyeket; javasolják, hogy a jelentkezési arányok szerint növeljék a keretszámokat a bölcsészettudományokban és társadalomtudományokban.

Felsőoktatás Edupress

Új rektor az ELTE-n

Elolvasom

Új rektort választott március 22-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem: a Szenátus 27 igen és négy nem szavazattal dr. Mezey Barna tanszékvezető egyetemi tanárt támogatta. Az Állam- és Jogtudományi Kar korábbi dékánja a köztársasági elnöki kinevezést követően augusztus 1. napján foglalhatja el székét, megbízása pedig 2014. július 31-ig tart. Mezey dr. Hudecz Ferencet váltja a poszton, aki idén is elindult ugyan a rektori székért, ám a folyamat közepén visszavonta pályázatát - tudta meg az Edupress az intézménytől.

Felsőoktatás Edupress

Közös mesterszakot indít az ELTE és a Corvinus

Elolvasom

Közös biztosítás és pénzügyi matematika mesterszakot indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem, melyről a két intézmény rektora, Hudecz Ferenc és Mészáros Tamás írt alá megállapodást. A képzés szeptembertől indul, február 15-éig lehetett jelentkezni a két intémzény valamelyikében meghirdetett képzésre. A végzést igazoló oklevélben mindkét intémzény rektorának aláírása szepel majd, az abszolutóriumot abban az intémzényben állítják ki, amelybe a felvételiző jelentkezett.

Felsőoktatás Eduline

Nem igaz, hogy a bölcsészek esélytelenek az álláspiacon

Elolvasom

Szintetizálás, gyors tanulási képesség és terhelhetőség. Leginkább ezekben a kompetenciákban erősek a bölcsészek, és téved, aki szerint ez kevés. Akibe a tudományon kívül szorult némi kreativitás is, és jó csapatjátékos, az könnyedén találhat munkát magának a versenyszférában is reklám, marketing, vagy HR területen. Ha ehhez még két nyelvet is beszél felsőfokon, akkor nyert ügye van. Munkapiaci körkép bölcsész-szemmel.

Felsőoktatás Eduline

Nehéz lesz bizonyítani, hogy a vérengzés valóban megtörtént volna

Elolvasom

"Százszázalékosan még akkor sem szabad arra következtetni, hogy megtörténik a bűntény, ha az illető vallomást tesz” – mondta kriminálpszichológus szakértőnk a nemrég letartóztatott S. Ábel ügye kapcsán. Éppen ezért szerinte a szakemberek számára annak bizonyítása lesz a legnehezebb, hogy a tervezett bűntény bekövetkezett volna.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Felsőoktatás Edupress

Immár hét egyetemmel kötött stratégiai megállapodást a MOL

Elolvasom

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá december 2-án a MOL a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, valamint a Szegedi Tudományegyetemmel. A közös kutatói munkára, az oktatók továbbképzésére, illetve a hallgatók gyakorlati ismereteinek bővítésére vonatkozó együttműködést már korábban a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel is megkötötte az olajipari vállalat.

Közoktatás Edupress

Az ELTE a legjobb egyetem a Felvi előzetes rangsora alapján

Elolvasom

Előzetes rangsort készített a Educatio Nonprofit Kft. a november közepén a HVG Diploma különszámában megjelenő Felvi-Rangsor és a decemberi Felvételi Tájoló elemzéséből, amelyben 20 szempont figyelembevételével, a hetven legnépesebb egyetemi és főiskolai kar hallgatóinak véleményét vizsgálták.

Közoktatás Edupress

Új rektori bizottság alakul a magyar "diplomagyárak" ellen

Elolvasom

Az ELTE rektorának vezetésével bizottságba tömörülnek egyes intézmények vezetői, hogy a bolognai rendszer bevezetése miatt keletkezett problémákra közösen találjanak megoldást - jelentett be Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Debreceni Egyetem tanévnyitóján. Az ÁSZ elnöke szerint olyan kérdésekre kell megoldást találni, mint az egyetemek közötti viszonyrendszer, a hallgatói létszám és a finanszírozás - írja a Híradó.hu.

Felnőttképzés Eduline

Új képzések az ELTE jogi karán

Elolvasom

Az elmúlt évek folyamatos visszaesése után idén látványosan nőtt a jogász képzés jelentkezők száma. Sőt, sokan hajlandók fizetős képzésben is részt venni azért, hogy jogi diplomát szerezzenek

1
18 19 20 21 22 23 24