Egyéb Eduline

Leépítés helyett továbbképzés

Elolvasom

A válság közepette számos vállalat folyamodik a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb költségcsökkentés eszközéhez. Ahogyan az várható, a legtöbben az élőmunka, a továbbképzések és a fejlesztések költségeinek drasztikus megvágásával igyekeznek orvosolni a bevételek visszaesése által okozott problémákat. A tehetséges és jól teljesítő kulcsemberek távozása azonban az effajta lépések szükségszerű velejárója. Mivel a cégek így a fellendülés legfontosabb tényezőit, az értékes alkalmazottakat veszítik el, gyakorlatilag kidobják az evezőt a mentőcsónakból.

Közoktatás Eduline

Amerikai sziget a magyar felsőoktatásban

Elolvasom

A magyar középiskolások körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a külföldi egyetemek. Ma már szinte természetesnek számít egy vagy két szemesztert külföldön végezni, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a teljes képzésüket idegen nyelvű programon szeretnék eltölteni. Ezen a téren egyedülálló a Közép-európai Egyetem Üzleti Kara (CEU Business School). Nincs ugyanis az országban még egy program, amelyik amerikai tanagyag alapján, amerikai akreditációjú képzést nyújtana, mindezt egy olyan légkörben, ahol a tanárok és diákok több, mint ötven nemzetet képviselnek.

Közoktatás Eduline

MBA - Probléma vagy megoldás?

Elolvasom

Felelős-e az üzleti oktatás és a vezetőképzés a gazdaság meghatározó személyiségeinek döntéseiért, így közvetetten a jelenlegi pénzügyi válságért? A budapesti székhelyű CEU Business School, azaz a Közép-európai Egyetem Üzleti Karának professzorait jó ideje foglalkoztatja már ez a téma.

Közoktatás Eduline

A közös nevező: informatikai menedzser képzés a CEU Business School-ban (x)

Elolvasom

Az IT szektorban dolgozók életében gyakorta felmerülő probléma, hogy a műszaki szakemberek és az üzleti döntéshozók nem beszélik egymás nyelvét. A technológiai guru fel nem fogja, hogy a közgazdász miért nem érti azt, ami számára alapvető, a menedzser pedig úgy látja, az informatikus nem képes laikusok számára is érthetően elmagyarázni koncepcióját. A CEU Business School (a Közép Európai Egyetem Üzleti Kara) hazánkban, sőt szinte egész Európában egyedülálló képzése ezt a problémát célozza meg immáron hatodik alkalommal induló informatikai menedzser mesterképzésével.

Felsőoktatás Eduline

Történelemtudományi Tanszék a Közép-európai Egyetemen (x)

Elolvasom

A Történelemtudományi Tanszék a Közép-európai Egyetem (Department of History, Central European University, CEU) csaknem két évtizede dinamikusan fejlődő alkotórésze. A CEU az egyetlen nemzetközi, angol tannyelvű felsőoktatási intézmény Európában, amely kettős akkreditációval rendelkezik (Magyarországon és az Egyesült Államokban).

Közoktatás Eduline

Közgazdasági mesterképzés a CEU-n - Magyar és amerikai diploma, a többség számára tandíjmentesen (x)

Elolvasom

Milyen foglalkoztatáspolitikai eszközök segíthetnek gazdasági visszaesés esetén? Milyen gazdasági hatásai lehetnek egy adóintézkedésnek? Hogyan határozza meg árait egy olyan vállalat, amelynek több, egymással versengő terméke is van? Hogyan lehet megítélni a lakossági hitelkérelmek kockázatosságát? - A közgazdasági elemzők nap mint nap szembesülnek ezekhez hasonló kérdésekkel, dolgozzanak akár vállalatnál, pénzintézetnél, a közszférában, vagy kutatóintézetben.

Közoktatás Edupress

Új vezérigazgató a CEU élén

Elolvasom

Lejárt Bokros Lajos vezérigazgatói megbízatása a CEU Közép-európai Egyetem élén január elsejétől - erősítette meg az MTI információját a volt pénzügyminiszter. Az új vezérigazgató Liviu Matei, az egyetem tudományos főtitkára lesz - tudta meg az Edupress az egyetemtől.

Közoktatás Edupress

Új eredmény az ELTE, MTA és CEU közös kutatásában

Elolvasom

A Science tudományos magazin szeptember 26-i számában publikált, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a CEU (Közép-Európai Egyetem) közös kutatásáról szóló cikk arról tudósít, hogy magyar kutatóknak most egy új kísérletes helyzetben is sikerült bizonyítaniuk a természetes pedagógia elvének helytállóságát, ezzel merőben új megvilágításba helyezve a fejlődéslélektan egyik klasszikus központi jelenségét.

1
11 12 13 14 15 16 17