Közoktatás Eduline

"Őket már nem lehet becsapni" - odacsapott az államtitkárnak a PDSZ

Elolvasom

Kár, hogy Palkovics László „nevét adja ehhez az elképesztő, jövőt romboló kormányzati cinizmushoz” - írja közleményében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arról, hogy kedden az oktatási államtitkár azt mondta, „az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt”.

Felsőoktatás Eduline

A CEU nem tud a Palkovics kiskapujáról

Elolvasom

Korábban a kormány azért támadta a CEU-t, mert szerintük nem tartotta be a szabályokat, amiket még meg sem hoztak. Most pedig maga a kormány mutatna egy kiskaput a szabályok megkerülésére, de a CEU azt nem látja megfelelőnek.

Felsőoktatás MTI

Brüsszelben magyarázkodott a lex CEU miatt Palkovics. Sikerrel?

Elolvasom

Közeledtek az álláspontok az Európai Bizottsággal a felsőoktatási törvény előző heti módosításáról - tájékoztatta az MTI-t kedden Brüsszelben Palkovics László oktatási államtitkár, aki Frans Timmermansszal, a bizottság első alelnökével tárgyalt. Az államtitkár szerint az Európai Bizottság alelnöke megértette a magyar kormány érvelését.

Felsőoktatás MTI

A "diplomagyárak" miatt szavazták meg a lex CEU-t?

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint a felsőoktatási törvény kedden elfogadott módosítása nem érinti a Közép-európai Egyetemet (KEE), de a CEU működése a kezdetek óta kérdéseket vetett fel. Palkovics László szerint a kvázi diplomagyárak miatt kellett módosítani a törvényt. A CEU persze nem tartozik ebbe a kategóriába.

1 2 3 4 5 6 7
16