Közoktatás Eduline

Nem etnikai eredetű a roma diákok iskolai hátránya

Elolvasom

A roma és nem roma fiatalok között jelentősek a különbségek olvasási és matematikai kompetenciák terén, de ezeket nem az etnikai hovatartozás, hanem jól értelmezhető társadalmi okok magyarázzák - állapította meg a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) két közgazdásza.

Közoktatás Eduline

Beiktatták a CEU új rektorát

Elolvasom

Beiktatták ünnepélyes keretek között a Közép-európai Egyetem (CEU) negyedik elnök-rektorát, John Shattuck nemzetközi emberjogi vezetőt és jogtudóst hétfőn Budapesten.

Egyéb Eduline

Miért a CEU és miért a Nacionalizmus tanulmányok tanszék? (x)

Elolvasom

Soha nem volt olyan jó egyetemistának lenni – nekem semmiképpen – mint a CEU Nacionalizmus tanulmányok tanszékén (Nationalism Studies Program). Persze, jó volt diáknak lenni a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen is, most is izgalmas doktorandusznak lenni a CEU Szociológia és Szociális Antropológia tanszékén (Department of Sociology and Social Anthropology), de az a szellemi műhely és szakmai közösség, amibe a Nacionalizmus tanulmányok tanszéken kerültem egyetlen más képzésemnek sem volt „hozadéka”.

Közoktatás Edupress

Új vezérigazgató a CEU élén

Elolvasom

Lejárt Bokros Lajos vezérigazgatói megbízatása a CEU Közép-európai Egyetem élén január elsejétől - erősítette meg az MTI információját a volt pénzügyminiszter. Az új vezérigazgató Liviu Matei, az egyetem tudományos főtitkára lesz - tudta meg az Edupress az egyetemtől.

1
4 5 6 7 8 9 10