Felsőoktatás Eduline

Orvosokat tüntettek ki a CEU évzáróján

Elolvasom

Az Orvosok Határok Nélkül szervezetnek (Médecins Sans Frontières - MSF) ítélte idén a Nyílt Társadalom Díjat (CEU Open Society Prize) a Közép-európai Egyetem (CEU) a világon a humanitárius területen betöltött bátor vezető szerepéért. A díjat az egyetem évzáróján adták át.

Felsőoktatás Eduline

A Harvardról kap rektort a CEU

Elolvasom

Dr. Michael Ignatieffet, a Harvard Egyetem Kennedy Kormányzástudományi Iskolájának (Kennedy School of Government) professzora, napjaink demokráciával, emberi jogokkal és kormányzással kapcsolatos kérdéseinek nemzetközi szakértője lett a Közép-európai Egyetem (CEU) új elnök-rektora.

Felsőoktatás Eduline

Magyar oktató kapta a CEU díját

Elolvasom

Először nyerte el magyar oktató a Közép-európai Egyetem által alapított, a bölcsészet- és társadalomtudományok kiváló oktatásáért járó európai díjat. Baár Mónika, a gröningeni egyetem adjunktusa az intézmény 24. tanévnyitó ünnepségén vehette át az elismerést.

Felnőttképzés Eduline

Ez lesz az év egyik legjobb ingyenes programja

Elolvasom

Mit keres a fővárosi gimnázium tetején egy csillagvizsgáló? Melyik egyetem épülete készült eredetileg a Festetics családnak? Mit rejthet egy százéves általános iskola padlása? Hétvégén újra megrendezik a Budapest100 programsorozatot - ezeket az épületeket mindenképp érdemes bejárni.

Felsőoktatás Eduline

Hol tanulnak az egyetemisták? Budapesti könyvtárkörkép

Elolvasom

Mennyibe kerül a kölcsönzés és a fénymásolás a nagy budapesti könyvtárakban? Hol milyen dokumentumokat lelhettek fel? Ha megvolt a beiratkozás, a Szabó Ervinbe, az Országos Széchényi Könyvtárba és a CEU-ba mindenképpen érdemes ellátogatnotok: ha nem kölcsönöztök, akkor is találtok egy remek helyet tanulni, olvasni.

Felsőoktatás Eduline

A nap képe: újabb válasz az államtitkár kínos nyilatkozatára

Elolvasom

"A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak" - nyilatkozta nemrég Klinghammer István felsőoktatási államtitkár. Karl Hall professzor és a Közép-európai Egyetem (CEU) frissen doktorált történészhallgatói üzentek neki. Ez a nap képe.

Közoktatás Eduline

Nem etnikai eredetű a roma diákok iskolai hátránya

Elolvasom

A roma és nem roma fiatalok között jelentősek a különbségek olvasási és matematikai kompetenciák terén, de ezeket nem az etnikai hovatartozás, hanem jól értelmezhető társadalmi okok magyarázzák - állapította meg a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) két közgazdásza.

1
4 5 6 7 8 9 10