szerző:
Eduline

Hét képzési területen is bekerült a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé a Közép-európai Egyetem (CEU). A Quacquarelli Symonds szerdán hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus felsőoktatási rangsorait.

©

"Az egyik legismertebb rangsorkészítő, a brit Quacquarelli Symonds (QS) évente rangsorolja mind a felsőoktatási intézményeket, mind képzéseiket. A legújabb képzési területekre lebontott lista alapján a CEU politikatudomány és nemzetközi tanulmányok programja a 42. helyet érte el" - közölte az egyetem az eduline-nal.

A CEU szociológia képzése megtartotta a tavalyi 51-100. helyét - csakúgy, mint a filozófia program, a társadalompolitika és az adminisztrációs képzés is. A Közép-európai Egyetem történelem szakját a Quacquarelli Symonds szakemberei a 101-150., a közgazdaságtan és ökonometria programot a tematikus rangsorban a 151-200. helyre sorolták, de bekerült a legjobbak közé a jogi képzés is.

A QS tematikus rangsora (QS World University Rankings by Subject) 2011 óta évente jelenik meg. A listák összeállításakor a felsőoktatási intézmények elismertségét, a munkáltatók értékelését és a publikációk idézettségét veszi figyelembe.