Felsőoktatás Eduline

Minden, amit tudnod kell az Europass önéletrajzról

Elolvasom

Meghaladta a tízmilliót az Europass önéletrajzot használók száma, sőt egyre népszerűbb a speciális oklevélmelléklet és a nyelvi útlevél is. Mit kell tartalmaznia az önéletrajznak, hogyan érdemes hozzáfognod a megírásához, és mit érdemes kihagyni a bemutatkozásból? A legfontosabb tudnivalók.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdjen egy kezdő jogász?

Elolvasom

A közigazgatás túlzsúfolt, a bíróságokon és ügyészségeken kevés a hely. A közjegyzői pálya „kihalásos alapon” működik, ügyvédből pedig Dunát lehet rekeszteni. Ennyire sötét lenne a frissen végzett jogdoktorok jövője, vagy van kiút is? Az okosok szerint van: konkrét elképzelésekkel, és egy részterületre fókuszált tudással a nagy cégek kapkodnának a jogászok után.

Közoktatás Eduline

Tíz alapszabály az önéletrajz elkészítéséhez

Elolvasom

Helyesírási hibák, terjengős szónoklatok, egy szavas mondatok, 5 oldal csak a hobbikról, összekeverni az előző munkahelyet azzal, ahová felvételizni készülünk. Csak néhány a legnagyobb hibák közül, amelyeket kikerülhetünk, ha kicsit odafigyelünk arra, milyen önéletrajzot írjunk. Az első rosta a leadott életrajz. Az alapján hívják, vagy nem hívják be a felvételizőket a munkahelyekre. Nem mindegy tehát, hogy milyen.

Közoktatás Edupress

Magasabb látogatói szám a HVG Állásbörzén

Elolvasom

"Ugyan kevesebb a kiállító a mostani börzén, kötelességünknek érezzük, hogy fenntartsuk ezt a fórumot az álláskeresők számára leendő munkaadóik közelebbi megismerésére" - mondta el a HVG Állásbörzén, március 26-án megnyitó beszédében Szauer Péter, a HVG Kiadói Zrt vezérigazgatója. A SYMA csarnokban tartandó kétnapos rendezvényen több kiállító arra hívta fel a figyelmet, hogy az érdeklődőknek többet kellene küzdeni a megfelelő állás megszerzéséért, a jelentkezni kívánók nagy része ugyanis nem visz magával önéletrajzot.

Egyéb Eduline

Többet keres, aki külföldön is tanult

Elolvasom

Külföldön tanulni már nem csak a gazdag emberek privilégiuma. A külföldi tanintézményben esetleg egy cégnél szerzett tudás és szakmai gyakorlat, nem csak jól mutat az önéletrajzban, hanem komoly előnyt is jelent a munkaerőpiacon.

Egyéb Eduline

Útlevél Európába?

Elolvasom

Évi 140.000 Euró, azaz közel 34 millió forint. Ennyit fordít Magyarország az Európai Unió tagállamai közötti munkavállalást és a tanulmányi célú mobilitást támogató egységes dokumentum rendszer népszerűsítésére. Ennek is köszönhető, hogy az Európai Bizottság idei felmérése alapján bombasikernek minősítették az Európai Parlament által 2005. január 1-én bevezetett Europass keretrendszert. Sok hűhó semmiért, vagy tényleg ebben rejlik szaktudásunk külföldi elismerésének titka?

1 2 3 4