szerző:
Eduline

Szívesebben fogadják az amerikai egyetemek azokat a felvételizőket, akik középiskolai éveik alatt önkénteskedtek –...

Szívesebben fogadják az amerikai egyetemek azokat a felvételizőket, akik középiskolai éveik alatt önkénteskedtek – derül ki a diákokat közösségi munkára ösztönző "Do Something", vagyis "Csinálj valamit" nevű szervezet friss felméréséből. A tanulmány szerint a vezető amerikai felsőoktatási intézmények 92 százaléka jobban értékeli, ha a diákok a helyi közösségekért tesznek valamit, mint ha külföldön önkénteskednek – írja a Huffington Post.

„Ezek a diákok nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, elszántabbak, elkötelezettebbek, és tudatosabb döntéseket hoznak, mint azok, akik soha nem önkénteskedtek” – olvasható a tanulmányban.

Az önéletrajzban is jól mutat az önkéntes munka. „A diákoknak nemcsak azt érdemes beleírniuk az önéletrajzba, hogy hol és hány órát önkénteskedtek, hanem azt is, mit jelentett ez nekik, és hogyan fejlődött a személyiségük” – tanácsolta több egyetemi munkatárs.

A tanulmány szerint annak sem kell elkeserednie, aki anyagi helyzete miatt nem teheti meg, hogy ingyen dolgozzon valamilyen szervezetnél. „Ha valaki már diákként segíti a családját, emiatt senki nem fog lecsúszni a felvételiről” – ígérik az egyetemek képviselői. Egyre több diák vállal önkéntes munkát az egyetem előtt – a snap yearről itt olvashatsz bővebben.