Úgy tűnik, nem ússzák meg a röghöz kötést a fogorvosok, a Magyar Nemzet azt írja, a jövőben csak azok vehetnek részt államilag támogatott...  Tovább »

Hány napig kell Magyarországon dolgoznotok, ha párhuzamosan végeztetek el két államilag támogatott alapképzést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Elutasítja az orvosok röghöz kötését a Magyar Rezidensszövetség.  Tovább »

Maradhat a felsőoktatási hallgatók röghöz kötése, az unió nem indít ez ellen eljárást, miután enyhültek a szabályok -...  Tovább »

hirdetés

Június 1-től módosultak az állami ösztöndíj feltételei: lerövidült a kötelező hazai munkaviszony ideje, a diplomát azonban továbbra is a képzési idő...  Tovább »

Annak az egyetemistáknak is alá kell írnia a hallgatói nyilatkozatot, akit önköltségesről államilag finanszírozott képzésre sorol át az intézmény?  Tovább »

Hallgatói szerződés helyett nyilatkozatot kell aláírni, újra osztatlan lesz a tanárképzés, és lassan vége a "nyelvvizsga-amnesztiának".  Tovább »

Hány évig kell itthon dolgozni a diploma megszerzése után? Beleszámít-e a "ledolgozott" időbe az álláskeresés időszaka?  Tovább »

Nem világos, miért Hoffmann Rózsa válaszolt a felsőoktatást érintő kérdésekre, mivel már nem a terület államtitkára...  Tovább »

Mennyit kell fizetniük a "túlfutó" hallgatóknak? Milyen új szabályokat tartalmaz a hallgatói szerződés? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Beleszámít-e az állami ösztöndíjért vállalt kötelező itthoni munkavállalásba, ha a tanulmányaitok mellett is dolgoztok?  Tovább »

Szeptembertől hallgatói szerződés helyett nyilatkozatot kell aláírniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak, és változnak a "ledolgozás" szabályai is.  Tovább »

Módosítottak a hallgatói szerződés - új nevén: hallgatói nyilatkozat - tartalmán: kevesebb ideig kell Magyarországon dolgozni, többen kapnak...  Tovább »

Június 1-től módosultak az állami ösztöndíj feltételei: csökkent a kötelező hazai munkaviszony ideje, bővült a...  Tovább »

A képzés befejezését követő húsz évben tanulmányaik időtartamával megegyező időt kell Magyarországon dolgozniuk az...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X