Minden adott ahhoz, hogy szeptemberben az országban mintegy 80 szakon sikeresen elindulhasson a duális képzés - közölte a képzésért felelős...  Tovább »

Közzétették a Fokozatváltás a felsőoktatásban elnevezésű stratégiát szerdán a kormany.hu oldalon.  Tovább »

hirdetés

Ingyenes városnézés, izgalmas beszélgető estek, múzeumi túrák, francia filmnapok - ezeket a programokat ajánljuk márciusra.  Tovább »

A Kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetem díszdoktorrá avatta Mezey Barna professzort, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorát és Pákh...  Tovább »

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Egy ELTE-s oktató a legnépszerűbb science fiction filmekkel hozná közelebb az egyetemistákhoz a politikát.  Tovább »

Végig fizetnetek kell a képzésért, ha önköltséges helyre kerültök be? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Félreértették, így az eredeti úticéljától 2800 kilométerrel arrébb szállt le az orvostanhallgató gépe, amivel a külföldi ösztöndíjára indult.  Tovább »

A 80 éves kecskeméti Harsányi Ernő az időseknek szervezett szabadegyetem előadásait látogatva úgy döntött: szeretne még tanulni, órákra járni...  Tovább »

Az estis hallgatóknak is jár a diákigazolvány? Milyen kedvezményekre vagytok jogosultak a különböző tagozatokon? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

A reggeli előadások, a könyvtárban töltött hosszú órák és a beadandók írása közben minden egyetemistának eszébe jutnak ezek a gondolatok.  Tovább »

Milliós ösztöndíjakat is kiutaltak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a Kehi vizsgálata szerint, de nem ez volt az egyetlen furcsaság az egyetemen –...  Tovább »

Különleges ösztöndíjlehetőséget találtunk a Magyar Ösztöndíj Bizottság oldalán: egyhetes, New York-i nyári iskolán vehettek részt, ha ügyesen...  Tovább »

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyűlésén.  Tovább »

Milyen több évnyi munka és családalapítás után - vagy éppen mellett - visszatérni az iskolába?  Tovább »

Hány szemeszterre vehetitek fel a szabadon felhasználható diákhitel1-et? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X