Szvetlana Alekszijevics fehérorosz írónak ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be...  Tovább »

Egy szeptemberben életbe lépett módosítás miatt sok hallgató került kellemetlen helyzetbe: vagy államvizsgáznak januárban, vagy elesnek a diplomától.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

November 9-ig pályázhatnak a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló hallgatók a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra.  Tovább »

Tudtátok, hogy már van olyan körömlakk, amely megmondja, tettek-e partidrogot az italotokba?  Tovább »

(x)

Új név, változatlan értékek a Budapesti Metropolitan Főiskolán

A volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói szeptemberben már a nevében megújult Metropolitan Főiskolán kezdik meg a tanévet.  Tovább »

Januártól az adjunktusok bére 32 százalékkal, a tanársegédeké 25 százalékkal növekedhet - jelentette be Palkovics László felsőoktatási államtitkár...  Tovább »

A DNS-javítás mechanizmusvizsgálataiért Tomas Lindahl svéd, Paul Modrich amerikai és Aziz Sancar török származású amerikai tudós kapja a kémiai...  Tovább »

Hány államilag támogatott félévetek marad, ha már szereztetek egy OKJ-s szakképesítést? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Csütörtökön derül ki, ki nyerte idén az irodalmi Nobel-díjat.  Tovább »

A neutrínóoszcilláció felfedezéséért Kadzsita Takaaki japán és Arthur B.  Tovább »

2016-tól kivétel nélkül minden mesterképzés alapfeltétele lesz legalább egy középfokú komplex nyelvvizsga megléte.  Tovább »

Kilenc egyetemi tanártípus, akikkel előbb-utóbb tuti összefutsz.  Tovább »

Mindenki ismeri a kollégista szendvicsét – két kenyér közt egy harmadik -, de a brit fiatalok egy része már ezt sem biztos, hogy el tudja, és...  Tovább »

Új programot indít az Emmi, amivel a magyar hallgatók külföldi tanulmányait segítenék.  Tovább »

A fertőző betegségek kutatása területén elért eredményeiért William C.  Tovább »

A metropolitan egyetemek a hallgatókra helyezik a fő hangsúlyt: a hatalmas campusokon igyekeznek a kreativitást fejleszteni, valamint kutatóparkokat...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X