Részlegesen megnyíltak utak Hongkongnak abban a negyedében, ahol az elmúlt napokban taxisok igyekeztek lebontani a tüntetők által felállított...  Tovább »

Október elején hozta nyilvánosságra 2014/2015-ös felsőoktatási világrangsorát a brit Times Higher Education (THE).  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Verekedések, összetűzések voltak a választási reformok kiszélesítését követelő tüntetők - zömében diákok - és ellenzőik között Hongkongban, egy...  Tovább »

Több ezer, középiskolás és egyetemista diák vonult utcára tanítási időben Spanyolország csaknem negyven városában szerdán, követelve az új oktatási...  Tovább »

Négy típusba - tudományegyetem, egyetem, alkalmazott tudományok egyeteme/főiskola, közösségi főiskola - sorolná a felsőoktatási intézményeket az új...  Tovább »

Jobban kell majd teljesíteniük az állami ösztöndíjas hallgatóknak, ha továbbra is ingyenesen szeretnének tanulni.  Tovább »

Október 27-ig pályázhattok a Campus Hungary külföldi ösztöndíjaira.  Tovább »

A klinikai oktatás bázisának erősítését, színvonalának emelését, az orvosképzés tárgyi infrastruktúrájának, az orvos- és egészségtudományi képzés...  Tovább »

Az oktatók teljesítményközpontú előmeneteli rendszerének bevezetését, a szakok számának csökkentését 15 százalékkal, az agrároktatásban a...  Tovább »

Mi alapján döntik el, hogy ki kap tanulmányi ösztöndíjat? Már az elsőévesek is jogosultak rá? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Hány félévet lehet kihagyni az egyetemen vagy főiskolán? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Elkészült a Fokozatváltás a felsőoktatásban című új felsőoktatási koncepció.  Tovább »

A beadandók és a ZH-k miatt már a vizsgaidőszak előtt kezdtek rászokni a napi többszöri kávézásra? Ne tegyétek. Hogy miért?  Tovább »

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Tudás útja egyetemi futóversenyt november 9-én, Budapesten.  Tovább »

Megnyílt a Budapesti Corvinus Egyetem intézménytörténeti kiállítása hétfőn, amely helyet ad a főépület aulájából eltávolított Marx-szobornak is.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X