Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért?  Tovább »

Hol tartja a 2017-es gólyatáborokat az ELTE, a Corvinus, a Semmelweis és a BME? Mikor rohamozzák meg a táborokat az elsőévesek? Utánajártunk.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lassan kezdődik a beköltözés a magyarországi egyetemek és főiskolák kollégiumaiba, a legtöbb helyen 12-15 ezer forintot kell fizetni havonta a...  Tovább »

Milyen az első év az egyetemen vagy főiskolán? Mémgyárosok a gólyalétről.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Oxfordi Egyetemen folytatja tanulmányait Malala Juszafzai.  Tovább »

A felsőoktatás ma már egy komoly befektetés a családnak, amit sajnos egyre kevesebben engedhetnek meg maguknak.  Tovább »

A Bibó István Szakkollégium Ménesi úti épületét a vizes világbajnokságra újították volna fel, de még a kitolt határidőig sem készült el.  Tovább »

Mivel nem is szerepelt benne. Azt viszont elismerte, hogy a diákjait sérthetné a regény.  Tovább »

Mégsem lesz káosz ősszel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az intézmény gazdaságtudományi karáról távozott negyven oktató hiánya...  Tovább »

Mikor tudják meg a pótfelvételizők, bekerültek-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára?  Tovább »

Néhány apró szabály betartásával és pár rendszer bevezetésével könnyedén lehet a következő, az eddigi legjobb szemeszteretek az egyetemen.  Tovább »

Nyilvánosságra hozták az Academic Ranking of World Universities listát, ismertebb nevén az ARWU-rangsort.  Tovább »

Gólyaként egy csomó olyan új szó kerül be a mindennapjaidba, ami aztán évekig veled lesz.  Tovább »

Kettős beszédet folytat a kormány a CEU ügyében: miközben Brüsszelnek hetente hangoztatja, hogy nem lép vissza a nemzetközi botrányokat kavart...  Tovább »

A diákok sértőnek találják, ezért kikerült a tananyagból az angol nyelven született első erotikus regény a Londoni Egyetemen.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X