Új alaptanterv, nyolcévente egy év tanulmányi szünet a pedagógusoknak, az óraszámok, az osztálylétszámok és a tananyag mennyiségének csökkentése, a...  Tovább »

A szülők nagy többsége úgy látja, hogy a gyermekük legtöbbször vagy kifejezetten sokszor magol anélkül, hogy a lényegi összefüggéseket megértené -...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A Pedagógus Szakszervezet belügyének tartja a másik érdekképviselet, a PDSZ elnöke, hogy széthúzás van a szakszervezet vezetésében.  Tovább »

Több mint ezer szülő mondott nemet a gimnáziumbezárásról és férőhelycsökkentésről szóló javaslatokra.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kulturált hangnemben vitatkozott kedden egymással Palkovics László közoktatási államtitkár és miniszteri rangú elődje, a szocialista Hiller István -...  Tovább »

Magyarország költi a legtöbb pénzt oktatásra Közép-európában - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.  Tovább »

Egyelőre hiába a tüntetések, az üzenetek és az ultimátum a kormány felé, szelektív a hallása a kormánynak a Civil Közoktatási Platform esetében.  Tovább »

Hangzatos kampányígéreteket tett, sok pénzt ígért az iskoláknak. Drasztikus lépésekre is készül, de azok következményeivel nem számolt.  Tovább »

Az egyetemről alig, a politikai filozófiájáról már annál inkább beszélt Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem választott rektora keddi...  Tovább »

A szegedi Deák gimnázium elé vonulnak a civilek, akik a Tisztelet szalagjával szeretnék kifejezni szolidaritásukat és tiszteletüket a tanárok felé.  Tovább »

"Már így is nagyon sokat keresünk! Majdnem a másfélszeresét, mint a szomszédom árufeltöltőként, és a háromszorosát a közmunkásnak!  Tovább »

Több sebből is vérzik a magyar közoktatás, a kilencéves általános iskola bevezetése sem megoldás az oktatási rendszer problémáira a Magyarországi...  Tovább »

Az elmúlt években komoly szócsaták dúltak a magyar köz- és felsőoktatási reformokat miatt. A legemlékezetesebb nyilatkozatok közül szemezgettünk.  Tovább »

Szerdán került nyilvánosságra az Európai Unió Tanácsa által a 2013.  Tovább »

Hiteltelennek tartja a parlament oktatási bizottságának fideszes alelnöke Bajnai Gordon volt miniszterelnök szavait...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X