szerző:
Eduline

„Nem lehetne, hogy politikusok ne vehessenek részt évnyitókon? Miért kell gyerekek arcába kampányszövegeket nyomni?” – teszi fel a kérdést Facebook-oldalán Balatoni József történelemtanár, ismertebb nevén Jocó bácsi.

©

„Nézem a tévében a szép, csillivilli hivatalos évnyitókat, volt "szerencsém" egyen részt is venni. Továbbra is vallom és kérem, nem lehetne, hogy politikusok ne vehessenek részt évnyitókon? Miért kell gyerekek arcába kampányszövegeket nyomni? Nem lehetne egy gyerekek nélküli, nagyszabású politikai évnyitót tartani, ahol aztán annyit és arról beszélnek, amennyit és amiről akarnak? Az évnyitót pedig meghagyni csak nekik, megélni az iskolás lét kezdetét?” – írja Facebook-oldalán Balatoni József.

Hozzáteszi: az elsősöket biztosan nem érdekli, hogy ki hány milliót adott, mit intézett el és mit ígér, mi lesz, ha majd esetleg ő lesz valahol, valamikor, valaki. „Érteni nem értik, csak a türelmüket teszik próbára, meddig tudnak biodíszletként viselkedni. Ahogy egy nagyon kedves barátom dédimamája mondta mindig, Isten nyugosztalja: "Gyerekek, hát mirű jó ez?" – írja.

Őszintén bocsánatot tudnak kérni azért, amit az elmúlt években az oktatással tettek? - kemény üzenet Jocó bácsitól

Önök el tudják fogadni, hogy gyermekük, unokájuk szakóráit éppen az a pedagógus tartsa, aki ráér, mert nincs szaktanár? Önök engednék, hogy a gyermekük, unokájuk veszélyes körülmények között, a lépcsőn, raktárban rohangálva tesizzen? Önök engednék, hogy a fejlesztésre szoruló gyermekük, unokájuk ne kapja meg a neki szükséges fejlesztéseket, mert nincs rá ember?