Felnőttképzés Eduline

Mindenki - Rendszerkritika és Vaporwave az Oscar-gálán

Elolvasom

Amikor a válogatott nyer, akkor a győzelemnek szokás örülni, nem a szép játéknak. Ha egy politikus beszél, akkor a mondanivalóját próbáljuk figyelni, nem a retorikai képességeit. A Mindenki azonban, hiába szól a hatalomról és a társadalmi egyenlőség és hiába nyert Oscar-díjat, nem kiáltvány és nem győzelem, hanem egy film. Annak pedig egyáltalán nem rossz.

Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Felsőoktatás Eduline

„Azt is mondhattam volna, hogy öngyilkos leszek, de nem akartam hazudni”

Elolvasom

Izraelben a hadseregben eltöltött idő a továbbtanulás részének számít, ennek megtagadása pedig sokak szerint egyenlő a hazaárulással, amiért letöltendő börtönbüntetés jár. Egy fiatal lány a napokban kezdi meg börtönbüntetését, melyet a sorkatonai szolgálat megtagadásáért kapott. Az izraeli tinédzserek immár mozgalomba szerveződve tiltakoznak a kötelező katonai szolgálat ellen.

Közoktatás Edupress

Visszahoznák a politikai életet az egyetemekre, főiskolákra?

Elolvasom

Szakmai munkacsoportot hoztak létre a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei augusztus 6-án, ahol a felsőoktatási intézményekben való politizálás lehetőségeit kívánják megtárgyalni, álláspontjukkal pedig szeptember végén keresik fel a Magyar Rektori Konferenciát. A csoport felállítását Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségének (IKSZ) elnöke kezdeményezte, aki egy héttel korábban kijelentette: vissza kell hozni a politikai életet a 20 éve politikamentessé tett egyetemekre, főiskolákra.

Közoktatás Eduline

Egy katedrán bal és jobb!

Elolvasom

A Századvég Politikai Akadémia először Magyarországon politikai kommunikációs tanácsadó-elemző képzést indít szeptemberben diplomásoknak. A 4 féléves képzés végén a Corvinus Egyetem diplomáját kapják a résztvevők. Az új tanácsadói, elemzői generációt a politikai tanácsadói szakma legsikeresebb képviselői okítják a kevéssé közismert fogásokra.

Közoktatás Eduline

Öt tipp leendő jogászoknak

Elolvasom

Eltökélted, hogy egy napon majd a jogra mész, és azon gondolkozol, vajon mit kéne tenned, hogy minél nagyobb esélyed legyen bekerülni? Néhány tippet adunk, mire érdemes figyelned...