Közoktatás Eduline

Ilyen osztálytermet még nem láttál

Elolvasom

Egy oklahomai tanárnő, Stephanie Stephens nem mindennapi dolgot talált ki arra, hogy megszerettesse az olvasást a diákjaival. Az osztálytermet az első Harry Potter-könyv alapján dekorálta ki.

Közoktatás Eduline

Forradalom az oktatásban: ezeket kellene a kukába dobni

Elolvasom

A mai világ igényeit aligha elégíti ki a jelenlegi oktatási rendszer: nyitottságra, rugalmasságra, az egyéni igényekhez való alkalmazkodásra lenne szükség. Egy izlandi tanár összegyűjtötte az ezt megakadályozó, elavult elemeket, amelyeket az Átlátszó Oktatás adaptált az itthoni helyzetre. Ezekből szemezgettünk.

Közoktatás Eduline

Nem lesznek többé tantárgyak a finn iskolákban

Elolvasom

Finnország oktatása igazi sikertörténet, az ország pedig most az eddigi legnagyobb dobására készül: megszüntetik a tantárgyakat, és témák szerint tanítanak majd. A cél a modern társadalom és a gazdaság igényeihez való jobb alkalmazkodás.

Közoktatás MTI

Ezt mondta Hoffmann Rózsa az Európa Tanács ülésén

Elolvasom

Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata képviselő szerint a Magyarországon végrehajtott oktatási reformok egybecsengenek azokkal a gondolatokkal, amelyeket a jó kormányzásról és az oktatás minőségének javításáról szóló, az Európa Tanács parlamenti közgyűlése által megvitatott előterjesztés tartalmaz, "jóllehet a hangsúlyok között vannak különbségek".

1 2