Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint csupán helyi léptékű jelenségről van szó - írja a hvg.hu.  Tovább »

Már a szülők sem bírják nézni azokat a terheket, amiket az iskola rak a gyerekeikre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Megkezdte annak a felmérésnek az előkészítését az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amellyel a diákok nyelvtudását akarják megismerni - írja a...  Tovább »

Egy amerikai tanár a Harry Potter szellemében rendezte át saját tantermét, 70 órát töltött azzal, hogy átalakítsa az iskolai környezetet.  Tovább »

hirdetés

"A mi oktatásunk egyik paradoxona: úgy akarunk teljesítményt kizsarolni, kifacsarni, hogy közben ugyanazt visszafogjuk.  Tovább »

Májusban bukkant fel ez a rejtvény a Facebookon, és azóta is komoly vitákat szít a közösségi oldalon.  Tovább »

Sci-fikbe illően modern iskola nyílik Debrecenben, az oktatás jelentősen eltér majd a klasszikus iskolákban megszokott rendszertől - írja a hvg.hu.  Tovább »

Demonstrációt szerveznek diákok január 19-re, a Parlament elé, így tiltakoznak a túlterheltség, a magas óraszámok ellen.  Tovább »

Két általános iskola fenntartását vette át szeptember elsejétől az evangélikus és a református egyház Tolna megyében, az önkormányzatok Bonyhádon és...  Tovább »

Nem lesz minden nap énekóra - mondta a mindennapos éneklésről szervezett konferenciát hétfőn Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.  Tovább »

Több mint 1600-an osztották meg azt a rendhagyó álláshirdetést, amelyet az egyik budapesti általános iskola 5. B osztálya tett közzé a Facebookon.  Tovább »

Miért baj, ha egy elsős általános iskolásnak napi hat órája van?  Tovább »

Bár az őszi félév már elkezdődött, több iskolában arra panaszkodnak: akadozik az állami e-napló bevezetése – derül ki a Magyar Nemzethez eljutott...  Tovább »

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon: az oktatási miniszter javaslatára péntektől két szakértői munkacsoport dolgozza ki a...  Tovább »

A 18 éves diák tornaórán, bemelegítés közben esett össze egy Hajdú-Bihar megyei iskolában - írja a hvg.hu.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X