Közoktatás Edupress

Speciális toll, biofarm, vadászutak: három fiatal valósíthatja meg álmai vállalkozását

Elolvasom

Második alkalommal osztották ki a Dreher Sörgyárak Zrt. "A jövő fiatal vállalkozója" pályázatának díjait. A fődíjat egy speciális írásfejlesztő toll kifejlesztője, a második díjat egy kecsketenyésztő biofarm jövőbeli üzemeltetője, a harmadik díjat pedig egy vadászutak szervezésére szakosodott utazási iroda megálmodója vihette haza.

Közoktatás Eduline

Fringe Fesztivál a Marczibányi téren

Elolvasom

A Budapest Fringe Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál törzsprogramja mellett rendezett eseménysorozat, ahol mindenki felléphet, aki kedvet érez, hogy megmutassa magát, és jelentkezik a fesztiválra. A Budapesti Tavaszi Fesztivál utolsó hétvégéjén, március 28 – 30. között kerül megrendezésre.

Közoktatás Edupress

Tiltakoznak a francia pedagógusok

Elolvasom

Harmadik alkalommal tüntettek országszerte a francia pedagógusok március 18-án, kedden a több ezer középiskolai tanári állás megszüntetését célzó oktatási minisztériumi szándék ellen.

Közoktatás Eduline

Lehetsz mérnök, lehetsz menedzser

Elolvasom

A műszaki menedzser kapocs a menedzsment és a mérnökök között. Megérti egy cég stratégiai igényeit és képes azokat mérnöki nyelvre fordítani, ugyanakkor a szakemberek munkájával kapcsolatos dolgokat is vissza tudja csatolni a cégvezetésnek. A képzésben megtalálhatóak műszaki és gazdasági tárgyak, sőt a humán tudásnak is hasznát lehet venni.

Közoktatás Eduline

A Corvinus diákjai nemzetközi díjat nyertek

Elolvasom

A kanadai Londonban erős mezőnyben március 15-én nemzetközi esettanulmányi versenyt nyert a Budapesti Corvinus Egyetem csapata. A Richard Ivey Business School-on rendezett 19. Scotiabank International Case Competition-ra tizenkét ország gazdasági felsőoktatási intézményeit hívták meg.

Közoktatás Eduline

Balaton Sound '08: nagy buli lesz

Elolvasom

A tavaly debütált Balaton Sound idén július 10-én nyitja meg kapuit Zamárdi szabadstrandján. A fellépők közül egyelőre 13 nevet hoztak nyilvánosságra a szervezők. Elsőként lép a hazai közönség elé Fatboy Slim, itt lesz többek között a Massive Attack, valamint Armin van Buuren és David Guetta, DJ-k is.

Közoktatás Eduline

Újra szórakoztató tudomány a tévében

Elolvasom

Új tudományos ismeretterjesztő műsorokat indít a köztelevízió tudáscsatornája. Ezt Rudi Zoltán jelentette be azon a sajtótájékoztatón, ahol együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökével, Dr. Molnár Károllyal, a BME rektorával.

Közoktatás Eduline

Hidrobiológusok mesterszakon

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Hidrobiológiai Tanszéke sikeres akkreditáció után hidrobiológus mesterszakot (MA, MSc) indíthat 2009 szeptemberétől. A szak kialakításának feltételei az országban egyedülállóan a Debreceni Egyetemen alakultak ki, így a bolognai alapképzésben tanuló hallgatók csak a debreceni intézményben válhatnak okleveles hidrobiológussá.

Közoktatás Eduline

The Black Birdst a Morrison's-ban

Elolvasom

A Beatles együttes dalai mellett a tagok önálló munkássága is szerves részét képezi műsoruknak. Koncertjeiken elhangoznak a régi örökzöldek mellett John, Paul, George és Ringo szóló éveinek remekei is. Legközelebb március 20-án hallhatjátok őket a Morrison's-ban.

Közoktatás Edupress

Milliárdokat tervez fejlesztésre a Debreceni Egyetem

Elolvasom

A Debreceni Egyetem 2008-ban olyan további infrastrukturális fejlesztésekről határozott, melyekkel jelentősen javíthatók a természettudományi és műszaki ismeretek oktatásának feltételei. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében benyújtott legnagyobb volumenű pályázat összege csaknem 7 milliárd forint - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Prof. Dr. Fésüs László, az egyetem rektora.

Közoktatás Edupress

Egyetemisták életmódját vizsgálták

Elolvasom

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezte és bonyolította le azt a vizsgálatot, mely a felsőoktatási intézmények hallgatóinak egészségi állapotát, állóképességét, életmódját tanulmányozta.

Közoktatás Eduline

Állásbörze a Budapesti Műszaki Főiskolán

Elolvasom

Kezdődik az állásbörzék szezonja. Ezen a tavaszon is megrendezi minden egyetem és főiskola saját rendezvényét, ahol a végzősöknek igyekeznek segíteni az elhelyezkedésben. Március 19-én az öt karral működő Budapesti Műszaki Főiskola rendezi meg az állásbörzétjét.

Közoktatás Edupress

Oktatói, hallgatói klubot avatnak Győrött

Elolvasom

Dr. Sipos Gyula rendőr dandártábornok, gazdasági főigazgató az Országos Rendőr-főkapitányság nevében átadja dr. Szekeres Tamás rektornak és Kovács Zsolt az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökének a Bridge Győri Hallgatói és Oktatói-Hallgatói Klub épületegyüttesét március 18-án, kedden 16 órakor.

Közoktatás Eduline

Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi

Elolvasom

Március 22. szombat, A38 Hajó. A kacat-pop felfedezője és mestermívese, Tövisházi Ambrus csap ezen az estén remek zenészeivel és vendégeivel alter-pop örömbulit.

Közoktatás Eduline

Vad Fruttik az A38-on

Elolvasom

A kispáli hagyományok egyik legderekabb folytatója a Vad Fruttik, melynek számait nap, mint halljuk a jobb rádiókon. Itt a kiváló alkalom, hogy belőjük magunknak pop-rock os sanzonvilágukat társerőkkel és tánccal. Március 20-án, csütörtök este az A38 hajón.

Közoktatás Eduline

Átalakul a Krétakör Színház

Elolvasom

Felhagy eddigi repertoárjával és fazont vált az elmúlt évtized nemzetközileg is legsikeresebb független magyar színházi társulata. Hagyományor repertoárszínház helyett egyfajta szellemi műhellyé alakul.

1
740 741 742 743 744
789