Közoktatás Eduline

Ha telefonon interjúztatnak

Elolvasom

Jópár helyre elküldted önéletrajzodat, mozgósítottad kapcsolati hálódat, és végre megcsörren a telefonod: egy potenciális munkáltató hív. Beszélgetne veled, azonnal, telefonon. Hogyan reagálj? Mit mondj? Tippek, tanácsok telefonos állásinterjúhoz.

Közoktatás Eduline

Sex Pistols a Szigeten

Elolvasom

A Johnny Rotten (azaz John Lydon), Glen Matlock, Steve Jones és Paul Cook alkotta formáció, a Sex Pistols a 2008-as Szigeten mutatkozik be először Magyarországon.

Közoktatás Eduline

Diákújságírásról konferencia

Elolvasom

Idén, a Magyar Sajtó Napja alkalmából újra összeülnek a felsőoktatási média képviselői, hogy eszmét cseréljenek az egyetemi és főiskolai újságírásról, lapkiadásról, a szerkesztőségi munkáról. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) által március 13-14-én megrendezésre kerülő Felsőoktatási Média Konferencia házigazdája a Zsigmond Király Főiskola.

Közoktatás Eduline

Péterfy Bori és két holland zenekar az A38-on

Elolvasom

Péterfy Bori & Love Band, Lolly Jane Blue (NL), Roosbeef (NL). Három különböző zenekar, három nagyszerű énekesnővel. Finom hangulatok, szomorkás balladák, fésületlen sanzonok, érzelmek és szépség március 8-án, szombaton az A38-on.

Közoktatás Eduline

Black-Out a Morrison's-ban

Elolvasom

Március 7-én egy igazi zúzós, pörgős koncerttel készül a megújult Black-Out, ahol a jól ismert slágerek mellett régi kedvenc dalok is műsorra kerülnek.

Közoktatás Eduline

Szent Patrik napi Fesztivál a Fonóban

Elolvasom

Az írek világszerte március 17-én ünneplik meg V. században élt védőszentjük napját, akiről azt tartják, hogy ő vitte Írországba a kereszténységet, és a legenda szerint az ő nevéhez fűződik a kígyók kiűzése is a brit szigetekről.

Közoktatás Edupress

Ad vagy elvesz? - Érvek és ellenérvek a tandíjról

Elolvasom

A tandíj kérdését is érintő márciusi népszavazás előtt várhatóan ma vitáztak utoljára az oktatáspolitikusok. A Budapesti Corvinus Egyetemen délután pro és kontra érvek hangzottak el a két volt oktatási minisztertől, Magyar Bálinttól és Pokorni Zoltántól.

Közoktatás Eduline

Lesz képzési hozzájárulás szeptembertől

Elolvasom

2008. szeptemberétől az államilag támogatott képzésen résztvevők első ízben fizetnek képzési hozzájárulást. Ebből nem csak a magyar felsőoktatási intézmények profitálnak, hanem jobb eredményekre kényszeríti a diákokat -emelve ezzel az oktatás színvonalát és segítve a diákok későbbi érvényesülését is.

Közoktatás Eduline

73 éves a DJ szakma

Elolvasom

Hetvenhárom éve került be a köztudatba a DJ fogalma, a zenéket egymásra pakoló, hangulatot teremtő figura mára a popkultúra kitörölhetetlen alapelemévé vált. A hvg.hu a március 5-i DJ-világnap alkalmából hazai DJ-kkel és szakértőkkel beszélgetett el arról, hogy mik a trendek és hol tart jelenleg a korongokkal operáló zenészszakma.

Közoktatás Edupress

Testvérsulik az EU-ban

Elolvasom

Az Európai Bizottság 2005-ben indította útjára az eTwinning - testvériskolák Európában programot, amelyhez azóta több mint 36.000 iskola csatlakozott Európa-szerte. A program célja, hogy Európa különböző országaiban található iskolák infokommunikációs technológiai (IKT) eszközöket használva rövid vagy hosszú távú partnerségeket kialakítva közös projekteken dolgozzanak - adta hírül az Educatio Kht.

Közoktatás Edupress

Windows Server 2008

Elolvasom

A Microsoft legújabb technológiáiról tartanak előadást a Budapesti Műszaki Főiskola - Microsoft WinServer-üzemeltetői napján március 12-én.

Közoktatás Edupress

Vita: Pro és kontra a tandíjról

Elolvasom

A felsőoktatási reform egyik legfontosabb és mostanában legtöbbet emlegetett elemével, a képzési hozzájárulással kapcsolatosan fejti ki álláspontját Magyar Bálint és Pokorni Zoltán március 4-én a Közgázon. A volt oktatási miniszterek a jelenlévők kérdéseire helyben válaszolnak.

Közoktatás Edupress

A hallgatók elégedettek a felsőoktatással

Elolvasom

Egy reprezentatív felmérés szerint a hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatás rendszerét viszont már kritikusabban szemlélő tanárok az alulfinanszírozást tartják a felsőoktatási intézmények legjelentősebb problémájának.

Közoktatás Eduline

Ha nem megy az álláskeresés...

Elolvasom

Az álláskereséssel járó stresszt, elutasítást és az ebből fakadó kiábrándultságot nem mindenki tudja kezelni. Önmarcangolás helyett gondold át, hogyan mászhatsz ki a gödörből, és ezért mit kell tenned! Néhány tippel igyekszünk segíteni, hogy az álláskeresés végre meghozza gyümölcsét.

Közoktatás Eduline

Cornelio Tutu Band lemezbemutató - A38 hajó

Elolvasom

A remek gitáros, Cornelio Tutu zenekara új albumához érkezett. A megjelenés örömére országos turnéba kezdett, melynek A38-as állomásán a kitűnő amerikai dalszerző-zongorista-énekes triója az előzenekar. Az időpont március 5. szerda.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi tanulmányok Brüsszelben

Elolvasom

Az utóbbi évek munkaerő-piaci visszajelzéseiből kiált, hogy a felsőfokú tanulmányok mellett megszerzett gyakorlati tapasztalattal tudnak a hallgatók legkönnyebben érvényesülni munkavállalóként. Ma már az is pozícionálja az intézményeket a felsőoktatási piacon, hogy milyen gyakorlati helyeket, külföldi ösztöndíjakat kínálnak a hallgatóknak.

Közoktatás Edupress

Megjelent a BeTűK

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata új hallgatói lapot jelentetett meg, amely a kikapcsolódáson kívül a hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzésébe is bekapcsolódhat.

Közoktatás Edupress

Nyílt nap Gödöllőn is

Elolvasom

Hat mesterszakon hirdetett felvételt a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (SZIE GTK) a következő tanévre. A jelentkezési időszak hajrájához közeledve az intézmény Gödöllőn is nyílt napokat rendez az MA/MSc szakok iránt érdeklődők számára március 1-jén, szombaton 10 órakor a központi épület földszinti rektori dísztermében.

1
732 733 734 735 736
779