Közoktatás Edupress

Kommunikációs és média tábor Balatonfenyvesen

Elolvasom

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) idén ismét megszervezi Kommunikációs és Média Szaktáborát Balatonfenyvesen július 4. és 13. között azon 12-25 éves diákok részére, akik az újságírásról, a rádiózásról vagy a televíziózásról szeretnének többet tanulni.

Közoktatás Edupress

A diplomás pályakövetésről Amerikában

Elolvasom

Amerikában nagyon fontos egy-egy szolgáltatás minőségének mérése. Így van ez a felsőoktatással is, a felvi.hu/Felsőoktatási Műhely feltérképezte az amerikai intézményekben működő, interneten elérhető pályakövetési adatokat, az eredmények azonban nehezen voltak fellelhetők és egyszeri mintavételre alapultak a folyamatos pályakövetés rendszere helyett.

Közoktatás Edupress

Erősödő bormarketing a PTE-n

Elolvasom

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá május 28-án a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a dél-dunántúli borvidékek képviselői. A cél egyebek között a borászat népszerűsítése, valamint a közös pályázati lehetőségek kihasználása.

Közoktatás Edupress

Diákmunka jogszerűen - segít a Hallgató Ügyvédje

Elolvasom

Sokan szeretnék ösztöndíjukat más kereseti forrással kiegészíteni, a felsőbbévesek között olyanok is akadnak szép számmal, akik teljes munkaidős állást tudnának vállalni. Ilyenkor azonban felmerül a kérdés, hogy a nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezőkre milyen jogszabályok vonatkoznak. A felvi.hu oldalon elérhető Hallgató Ügyvédje szolgáltatás esetgyűjteményének egyik legújabb témája ezekben a kérdésekben is egyszerűen és gyorsan segít az eligazodásban.

Közoktatás Edupress

Még lehet a tiéd a Legjobb suli

Elolvasom

Folytatódik a klikk-küzdelem az ország legnépszerűbb iskolájának titulusáért. A www.legjobbsuli.hu honlapon az április-májusi szavazás lezárása előtt egy héttel hatalmas a versengés a jelenleg dobogós iskolák között. A szavazás eddigi állása szerint az első a székesfehérvári Comenius több mint 12600 szavazattal, a második helyen alig lemaradva követi őket a debreceni Műhelytelepi Általános Iskola. A dobogó harmadik fokát pedig a szegedi Tarjáni "suli-harcosai" foglalták el maguknak.

Közoktatás Eduline

Kidobhatjuk az MP3-lejátszóinkat - jön az új formátum

Elolvasom

Júniusban új digitális zenei szabványt szavazhatnak meg Németországban az MP3 helyett. A koreai fejlesztésű MT9 ugyanarra képes, mint az MP3, egy különbséggel: tetszőlegesen halkíthatóak-hangosíthatóak a dalokban felcsendülő hangszerek vagy akár az énekesek is, adta hírül a Korea Times.

Közoktatás Edupress

Babits-év 2008

Elolvasom

A költő születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat idén országos szinten zajlik majd: Esztergom, Budapest, Pécs közreműködésével, Babits Mihály szülővárosának, Szekszárdnak koordinálásával. Erről tartott sajtótájékoztatót Fusz György, a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karának (PTE IGYFK) főigazgatója és Sipos Lajos professzor, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság elnöke május 23-án az MTA pécsi székházában, a Költők és koruk című, szintén a Babits-évhez kötődő konferencia szünetében.

Közoktatás Eduline

Érettségi: hogyan érdemes tanulni az utolsó pillanatokban?

Elolvasom

Május 27-én az utolsó írásbeli érettségiken informatika, művészeti és ének-zene tudásukról adnak számot a végzősök, hogy aztán egy hetes „szünet” után, június 5-től bizonyíthassanak a szóbeli megméretésen is. Utánajártunk, hogyan lehet hatékonyan felkészülni, mi a jó taktika, mit érdemes az utolsó napokra hagyni. Tanácsok a pszichológustól, vallomások a diákoktól.

Közoktatás Eduline

Született zöldek – környezetvédelem jegyében a Hegyalja Fesztivál

Elolvasom

A világörökség szelleme, nemes borok, kiváló muzsika, remek közösség, környezetvédelem - ezek a legfőbb jellemzői a Hegyalja Fesztiválnak, mely valódi márka lett rövid időn belül a hazai és közép-kelet-európai fesztiválpiacon. Az idén már kilencedszer várja a visszatérő és az új hegyaljásokat a legnagyobb vidéki fesztivál július 9-e és 13-a között, kilenc zenei színpadon több mint kétszáz produkcióval.

Közoktatás Edupress

Mérlegen az önkormányzatiság

Elolvasom

Bemutatták Pálné dr. Kovács Ilona egyetemi docens, az MTA levelező tagjának új kötetét a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Politikai Tanulmányok Tanszékén. A Dialóg Campus kiadó gondozásában megjelent Helyi kormányzás Magyarországon című munkát dr. Zombor Gábor, a Területi Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára ismertette a jelen lévőkkel.

Közoktatás Edupress

Szerkezetváltozás kell a felsőoktatásban

Elolvasom

Ha nem változik meg az oktatás szerkezete, a társadalom aránytalanul sok pénzt fizet majd egész korosztályok használhatatlan diplomáira, ugyanis 2004 óta több az elsőéves hallgató a felsőoktatásban, mint amennyien megkezdik az első elemit - mondta a Tárki Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Közoktatás Edupress

Hallgatókat vonnak be az európai műemlékek felújításába

Elolvasom

Építész, mérnök, művészettörténész és tájépítész hallgatók vesznek részt az Erdély Versailles-ként ismert bonchidai Bánffy-kastély pusztulásnak indult épületeinek felújításában, amely munkáért a szervezők átvehették a műemlékvédelem területén elismert Europa Nostra Díjat.

Közoktatás Edupress

Tehetséges fiatalokat támogat a Magyar Fejlesztési Bank

Elolvasom

Gyakorlati és elméleti szakmai tevékenységet támogat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a Mentor Ösztöndíj néven meghirdetett programjaival: a Praktikum és a Habilitas Programmal. A pályázatra egyaránt jelentkezhetnek a pénzügy, a gazdaság, a művészet, a humán tudományok vagy az irodalom területén kiemelkedő tehetséggel rendelkező hallgatók.

Közoktatás Eduline

Underground alapzenekarok a VOLT-on és a Szigeten

Elolvasom

Két hazai underground alapvetés ad exkluzív koncertet a Sziget Szervezőiroda két idei rendezvényén. Az URH a VOLT-on és a Szigeten lép hosszú évek után újra a közönség elé, az F.O. System a soproni fesztiválon nyújt majd bizonyára feledhetetlen élményeket.

Közoktatás Edupress

EFOTT országjáró

Elolvasom

Legutóbb egy össznépi léggömberegetésre invitálták Dunaújváros apraja-nagyját az EFOTT szervezői, most viszont ők mennek házhoz. Egy roadshow keretein belül megcélozták első körben az összes dunaújvárosi rendezvényt, amelyeken kivétel nélkül mindenhol nyertesekre vadásznak.

Közoktatás Edupress

Reneszánsz Év az ELTE-n is

Elolvasom

Corvin Mátyás király megkoronázásának 550. évfordulója alkalmából a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium a 2008-as évet a reneszánsz emlékévének nyilvánította. Az ELTE ebből a jeles alkalomból egy kiállítással várja a látogatókat az ELTE Egyetemi Könyvtárában május 21. és június 20. között Mátyás király: Magyarország a reneszánsz hajnalán címmel.

Közoktatás Eduline

Zöld Vadművelet 2.0 - utolsó nap a jelentkezésre

Elolvasom

Idén ismét számíthatunk arra, hogy az éj leple alatt kertész-kommandók szállják meg az országot, és a Zöld Vadművelet 2.0 keretében kitakarítják, kizöldítik környezetünket. Bizonyára sokan vagyunk, akik nap, mint nap azon mérgelődünk, hogy városi környezetünk elhanyagolt, lepusztult, embertelen. Akik nem akarnak arra várni, hogy majd más megoldja ezt is, most lapátot és palántát ragadhatnak!

1
729 730 731 732 733
787