Közoktatás Edupress

Tanítási és tanulási receptkönyv

Elolvasom

Paul Ginnis új tanulást segítő módszertani könyvet készített, hogy egy új oktatási technikára hívja fel a figyelmet. A szerző huszonkét éves tapasztalatát összegezte, melyet a tanítás terén szerezett. Paul Ginnis szerint: "belezsúfolt mindent a kézikönyvbe, amit a tanításról és a tanulásról tud."

Közoktatás Edupress

Számítógép és mentesség a győri egyetemistának

Elolvasom

Használt számítógépet kap a Szintézis Zrt.-től, valamint mentességet a költségtérítés fizetése alól az a roma származású győri egyetemista lány, aki jelenleg gyesen van és a család nehéz anyagi körülményei miatt nem tudja fizetni a költségtértés összegét.

Közoktatás Edupress

Több mint háromezer gólya kezd a győri egyetemen

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem 2007. szeptemberében induló képzéseire 3136 fő kapott beiratkozási lehetőséget, ez azt jelenti, hogy az egyetem a 3753 fős elsőéves kapacitásának 84 százalékát fel tudta tölteni - közölte az intézmény kommunikációs titkársága.

Közoktatás Edupress

Debrecen is csatlakozott a tüntetéssorozathoz

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) elnökségének döntése szerint csatlakozik a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében zajló tandíj ellenes demonstrációsorozathoz. A DEHÖK elnöksége a debreceni demonstrációt szeptember 19-én, szerdán, 19 órai kezdettel rendezi meg.

Közoktatás Edupress

Újra a vers fővárosa lehet Budapest

Elolvasom

Kilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál versenykategóriáit. Közép-Európa egyik legnagyobb pódiumművészeti és színjátékos seregszemléje október 15-től 21-ig várja idén az érdeklődőket a Merlin Színházban.

Közoktatás Edupress

Leonardo da Vinci élete és kora - konferencia

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok és az MTA Debreceni Területi Bizottsága "Leonardo da Vinci élete és kora" címmel szervez konferenciát szeptember 18-án, kedden 11 órától a Debreceni Akadémia Bizottság székházban.

Közoktatás Edupress

Hindi nyelvtanfolyam és előadássorozat indul az ELTE-n

Elolvasom

Az Indiai Köztársaság Nagykövetsége és az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszéke szervezésében ebben az évben is hindi nyelvtanfolyam és ismeretterjesztő előadássorozat indul. A nyelvtanfolyam és az előadássorozat is ingyenes. Az előadássorozat őszi szemeszterének ünnepélyes megnyitója szeptember 20-án 18.30-kor lesz.

Közoktatás Edupress

Folytatódó történelmi előadássorozat

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében szeptember 19-én, 19 órakor.

Közoktatás Edupress

Számítógépes verseny 19 évnél fiatalabbaknak

Elolvasom

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ immár ötödik alkalommal hirdeti meg az országos <19 Szabadfogású Számítógép versenyt, melyre idén is kreatív, önálló alkotásokat várnak a 19. életévüket be nem töltött fiataloktól. A versenyen lehetőség nyílik az ifjúság számára számítógépes alkotásuk megmérettetésére, a legjobb ötleteket pedig a zsűri értékes díjakkal jutalmazza. A művek beküldésének határideje október 15. éjfél.

Közoktatás Edupress

Vívóbajnok a BMF-en

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola hallgatója, Rédli András vívás sportágban aranyérmet szerzett a XXIV. Nyári Universiadén, Thaiföldön.

Közoktatás Edupress

Jubileumi rendezvénysorozat a MÜTF-ön

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) a szeptember 5-7. között szervezett rendezvénysorozattal - "MÜTF - a gyakorlatra hangolva. Tizenöt éve pályára állít" szlogennel - ünnepelte fennállásának 15 éves jubileumát.

Közoktatás Edupress

Orientációs hét a Pannon Egyetemen

Elolvasom

Erasmus ösztöndíjas külföldi hallgatók fogadására szervezett háromnapos programot a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat (PEHÖK) Külügyi Bizottsága. A rendezvény keretében a diákok megismerhetik az intézményt, valamint Veszprém és a környék nevezetességeit.

1
729 730 731 732 733
736