szerző:
MTI

Januárban is 350 forintot kell majd fizetni Budapesten egy vonaljegyért a budapesti közösségi közlekedésben - írja pénteki számában a Napi Gazdaság.

©

A fővárosi önkormányzat azt közölte a lappal, hogy 2015 elején a közösségi közlekedésben nem várható tarifaváltozás. Utoljára 2013. januárban emelkedtek a BKV-tarifák, idén pedig nem volt emelés, sőt például a teljes árú bérlet ára ezer forinttal csökkent. A diák- és a hallgatói bérlet ezek szerint továbbra is 3450 forint lesz.

Az önkormányzat weboldalán található dokumentum szerint egy új értékszelvény, a "kiscsoportos jegy" bevezetésére, valamint a kombinált jegytípusok közül az egynapos jegy árának csökkentésére tesz javaslatot. A kiscsoportos jegyet bruttó 1900 forintért, az egynapos jegyet pedig bruttó ezer forintért lehetne megvásárolni. A kiscsoportos jegyet legfeljebb öt fő együtt, egy járművön utazásakor lehet igénybe venni.

A lap szerint a nagyobb városokban élőknek sem kell majd többet fizetniük a közösségi közlekedésért 2015-ben. Országos szinten sem lesz változás a közlekedési tarifákban, a fejlesztési tárca közlése szerint a vasúti és autóbuszos helyközi közösségi közlekedés tarifáiban nem tervez emelést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!