Közoktatás Edupress

Canada for you Nap volt az EKF-en

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Amerikanisztika, és Francia Tanszéke, valamint a budapesti Kanadai Nagykövetség közös rendezésében november 6-án rendezték meg a Canada4U Day - a kanadai kultúra oktatása című konferenciát.

Közoktatás Edupress

Pokorni: A kormány 100 milliárdot vonna ki az oktatás költségvetéséből

Elolvasom

Nem ért egyet a Fidesz a Magyar Rektori Konferencia álláspontjával, miszerint a fejlesztési részhozzájárulás bevezetésével megváltozna a diákok hozzáállása tanulmányaikhoz, a fer okozta hátrányokat pedig egy jó ösztöndíjrendszerrel orvosolni lehetne. A Fidesz úgy véli, a tandíj csak egy egységes pénzbeszedés, ösztönző hatása pedig nincs.

Közoktatás Edupress

Rektori fegyelmi a szegedi EHÖK-vezető ellen

Elolvasom

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora fegyelmi eljárást indított Török Márk, az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) elnöke, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökségi tagja ellen. Török Márk álláspontja szerint a rektori intézkedés több pontja sérti a hallgatói autonómiát, bár azokat részleteiben egyenlőre nem ismeri, csak a fegyelmi eljárásról szóló értesítést kapta meg.

Közoktatás Edupress

Tudományos Ülésszak a Corvinuson

Elolvasom

Lippay János - Vas Károly - Ormos Imre Tudományos Ülésszakot rendeznek november 7 - 8. között a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszán. A rendezvényen a csaknem háromszáz résztvevő a kertészettudománnyal, élelmiszertudománnyal és a tájépítészettel kapcsolatos kutatások legújabb eredményivel ismerkedhet meg. A rendezvény első napján főleg az előadásoké volt a főszerep.

Közoktatás Edupress

Megkezdődött a tudomány ünneplése Miskolcon

Elolvasom

Miskolcon a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott tudományos nyitóülést november 7-én rendezték meg, amelynek első részében a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának (MTA-MAB) elnöke, dr. Páczelt István átadta a MAB-émlékérmet dr. Kis János Istvánnak, a Semmelweis Kórház sebész-főorvosának, valamint több tudományos díjat a megjelent tudósoknak.

Közoktatás Edupress

Új helyszínen a Gólyabál Nyíregyházán

Elolvasom

A hagyományokhoz híven idén ismét megrendezik a nyíregyházi Gólyabált, mely nevével ellentétben nem csak a gólyáknak, hanem minden bálozó kedvű fiatalnak lehetőséget kínál a szórakozásra, idén azonban a Kodály Zoltán Kulturális Centrumban lesz a mulatság.

Közoktatás Edupress

Prímszámokról és informatikáról az EKF-en

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola Matematikai és Informatikai Intézete és a Miskolci Akadémiai Bizottság Matematikai - Informatikai Munkabizottsága szervezésében a Magyar Tudomány Napja 2007 című rendezvény keretében november 6-án meghívott vendégprofesszorok tartottak tudományos előadást.

Közoktatás Edupress

Nívódíj-átadás a Szabadalmi Hivatalban

Elolvasom

Idén tizenegyedik alkalommal adták át a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia által közösen alapított Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjakat. A díj a nemzetközi megmérettetés próbáját is kiálló, magas színvonalú, szabadalmi oltalomban is részesített műszaki fejlesztési, alkalmazott tudományi találmányok alkotóit hivatott ezen a módon is elismerni. A díj odaítélélésről az alapítók képviselőiből álló kuratórium dönt.

Közoktatás Edupress

Kémia nanométerekben a Pannon Egyetemen

Elolvasom

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva, Kémia 10 nanométeres méretekben címmel nyílt napot szervezett a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Kémiai Kutatóintézete (MÜKKI) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kémiai Kutatóközpontjának Anyag- és Környezetkémiai Intézete november 7-én délután.

Közoktatás Edupress

Ipari Nyílt Nap volt a BME-n

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 7-én rendezte meg a már hagyománnyá vált Ipari Nyílt Napját a Központi épületben. A kilencedik alkalommal megrendezett nyíltnap témaköre az Egyetem és gazdaság volt.

Közoktatás Edupress

Publikációs Nívódíjakat adott át a győri egyetem rektora

Elolvasom

A közelmúltban már tizedik alkalommal hirdette meg Publikációs Nívódíj pályázatát a Széchenyi István Egyetem. A nívódíj az elmúlt tanévben referált nemzetközi folyóiratban megjelent publikációt, jelentős szakkönyvet készítő, kiemelkedő művészeti teljesítményt felmutató győri egyetemi oktatók anyagi és erkölcsi elismerésére szolgál.

Közoktatás Edupress

Gólyabál a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

A Miskolci Egyetemi Gólyabált november 9-én rendezi meg az intézmény, a tavalyi évhez hasonlóan idén is változatos zenei kínálatal várják a bálozókat. Négy helyszínen a rock n rolltól a latinon és a dzsesszen át a chill outig minden zenei stílus képviselteti magát az eseményen.

1
727 728 729 730 731
752