Felsőoktatás Eduline

Öt egyetem, ahol a végzősök többsége azonnal állást talál

Elolvasom

Az Egyesült Királyság frissdiplomásainak elhelyezkedési esélyeire is negatív hatással volt a gazdasági válság - legalábbis a legfrissebb jelentések szerint. Bár a helyzet nem súlyos, átlagosan mégis hetven hallgató verseng egy pozícióért, és minden tizedik állás nélkül marad. A tavaly évben végzettek közül összesen 18 800 diák jutott erre a sorsra. Talán éppen azért, mert nem a legjobb egyetemen végeztek.

Felsőoktatás Eduline

Melyik egyetem a felsőoktatási rangsorok abszolút sztárja?

Elolvasom

Anglia második legidősebb egyeteme a Cambridge, mely nemcsak az egyik legrangosabb és leggazdagabb egyetem a világon, de a felsőoktatási rangsorok állandó szereplője is. A brit QS rangsorban idén először nem a Harvard, hanem a Cambridge szerezte meg az első helyet, de a Times listáján is a legjobb tízben végzett. Az 1209-ben alapított egyetemnek nyolcvannyolc Nobel-díjasa van, összesen tizennégy brit miniszter koptatta itt a padokat, de a végzettek között van a színész Hugh Laurie is.

Felsőoktatás Eduline

Botrányok az egyetemeken: 2010 legnagyobb port kavaró ügyei

Elolvasom

Bár 2010 elsősorban a nagy-britanniai és olaszországi egyetemi tüntetésektől és tandíjvitáktól volt hangos, itthon sem unatkozhattunk: a Pécsi Tudományegyetemen tavasszal vesztegetési botrány pattant ki, a Harsányi János Főiskola művészeti képzései miatt került bajba, októberben pedig több tízezres tiltakozás indult az új felsőoktatási koncepció ellen. Az év hírei - kommentár nélkül.

Felsőoktatás Eduline

Videó: ilyen a világ egyik legjobb egyeteme, ahol milliók akarnak tanulni

Elolvasom

A Harvard és a Yale állandó toplistás szereplője a nemzetközi felsőoktatási rangsoroknak: a Yale alapítói soha nem is titkolták, hogy a Harvard konkurensét álmodták meg 1701-ben. Számításukat igazolja, hogy a két intézmény ma már nemcsak a tudományok, hanem a művészetek és a sport területén is egymás legnagyobb riválisának számít.

Felsőoktatás Eduline

A ravasz, az agy, az örök hármas és a stréber

Elolvasom

Ha az ember megpróbál egy kicsit kilépni a vizsgaidőszak kétségbeesett hangulatából, akár még olyasmit is láthat, ami derűre ad okot. Éles bevetésen például különösen mulatságos megfigyelni, ki hogyan viselkedik, ugyanis a vizsgázásnak több jellegzetes stílusa létezik, és ez valahol azért igencsak megmosolyogtató.

Felsőoktatás Eduline

Pécsi vesztegetési ügy: a kaposvári rektorhelyettest is meggyanúsították

Elolvasom

Egyetemi körökből származó információk szerint hűtlen kezeléssel gyanúsítják Repa Imre professzort, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatóját, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdasági főigazgatója és társai ellen indított nyomozással összefüggésben - közölte hétfőn a Pécsi Újság nevű hírportál.

Közoktatás Eduline

Kimaradt a kormány programjából az új közoktatási törvény?

Elolvasom

Hiába készült el december 3-ra az új közoktatási törvény tervezete és a pedagógus-életpályamodell, júliusig valószínűleg egyik koncepció sem kerül majd a kormány elé – legalábbis a Magyar Közlöny december 23-i számában megjelent 2011 első félévi munkarend alapján. Ez akár azt is jelentheti, hogy az oktatási államtitkárság nyári ígéreteivel ellentétben a 2011/2012-es tanévet még a jelenlegi jogszabályok alapján kezdik az iskolák.

Felsőoktatás Eduline

2011 legjobb külföldi ösztöndíjai: ezeket kár lenne kihagyni

Elolvasom

Bár még mindig a nyugat-európai ösztöndíjak a legnépszerűbbek, egyre több egyetemista és főiskolás választ magának egzotikus úticélt. Rengeteg lehetőség közül választhatsz, ha a következő tanévet már valamelyik távol-keleti, latin-amerikai vagy éppen dél-európai egyetemen szeretnéd kezdeni - hogy könnyebb legyen a döntés, összegyűjtöttük a legjobb pályázatokat.

Felsőoktatás Eduline

Megtalálták az év legjobb szakdolgozatait

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola volt hallgatójának diplomamunkája nyerte "Az év pr-dolgozata 2010" címet: a beérkezett tizennégy pályaműből az első körben egy tizenhat főből álló zsűri választotta ki a szakmailag legértékesebb munkákat, majd egy második zsűri állította fel a döntősök közötti sorrendet.

Felsőoktatás Eduline

"Nekünk karácsonykor is csak az esték a szabadok" - vizsgák vs ünnep?

Elolvasom

Legalább egy kicsit mindenki megsínyli azt a néhány decembert, amit a felsőoktatásnak szentel az életéből, mert a vizsgákra muszáj tanulni. Mindenkinél rosszabbul jár azonban az, aki december 24-én, közvetlenül karácsony után vagy az újév első napjain kénytelen számot adni a tudásáról – és sajnos bele kell törődni, hogy néha ez is megesik.

1
512 513 514 515 516
551