Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz diploma nélkül?

Elolvasom

Létezik egy kicsi, de rohamosan növekvő réteg a végzős középiskolások között, akik - habár a képességeik alapján ott lenne a helyük - mégis a munkát választják a továbbtanulás helyett - hívja föl a figyelmet az érdekes trendre az angol Guardian egy nemrég megjelent cikkében. Miért döntenek így és mi a helyzet itthon?

Felsőoktatás Eduline

Átlagfizetések: 236 ezer forint diplomával, 118 nélküle

Elolvasom

Az érettségivel rendelkező pályakezdők havi bruttó átlagjövedelme 2010 elején 118 ezer forint, a diplomás pályakezdők pedig átlagosan ennek majdnem duplájára, 236 ezer forintra számíthatnak - derül ki a Workania állásportál által működtetett Merces fizetési felmérés legfrissebb adataiból.

Felsőoktatás Eduline

Vonatbaleset miatt késte le a díjkiosztót a győztes diákújságíró

Elolvasom

Múlt héten rendezték meg a 17. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a Millenárison, itt osztották ki -többek között- a legjobb diákújságírónak, legjobb diákfotósnak és a legjobb diákok által készített weboldalnak járó elismeréseket. Az újságírók között első helyezést elért Sándor Alexandra egy vonatbaleset miatt körülbelül öt perccel csúszott le arról, hogy a színpadon vehesse át az elismerését.

Felsőoktatás Eduline

Arculatot váltott az IBS

Elolvasom

Május elejétől arculatot váltott az IBS. Az eddigi sötétkék-pezsgő színeket a kék három másik árnyalata váltotta fel, de az intézmény eddigi jelképe, a tudás fája egyszerűbb rajzolattal továbbra is megmarad. Megújult a főiskola honlapja is.

Felsőoktatás Edupress

"Nem a szakértelem, az utánpótlás hiányzik ma Magyarországon"

Elolvasom

Nem a műszaki és természettudományi szakértelem hiányzik ma Magyarországon, hanem annak megfelelő utánpótlásával van a legnagyobb probléma - hangsúlyozta a IV. Magyar Műszaki Értelmiség Napja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen zajlott kétnapos rendezvény fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a műszaki és természettudományi értelmiség szerepére a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.

Felsőoktatás Edupress

Rendőrségi ígéret ellenére tartják fenn a pécsi bűnügyi zárlatot

Elolvasom

Ugyan megállapodás született május 12-én a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Rendőrkapitányság illetékesei között az egyetem irattárát érintő bűnügyi zárlat feloldásáról, május 13-án a nyomozást időközben átvett Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai arról tájékoztatták az intézmény Gazdasági Főigazgatóságát, hogy mégis fenntartják az egész irattárat érintő bűnügyi zárlatot. A május 12-ei megállapodás értelmében egy nyomozó és szakértő csapat a PTE dolgozóival együttműködve válogatta volna ki a nyomozás szempontjából releváns dokumentumokat. Az ügy átvételéről a PTE semmilyen hivatalos iratot nem kapott.

Felsőoktatás Eduline

"A cégek feláldozzák a fiatalok lehetőségeit"

Elolvasom

Hiroki japán egyetemi hallgató nemrégiben diplomázott, és örömmel látott neki első munkahelye felkutatásának. Ám hiába jelentkezett 40 céghez, egyetlen állás sem akadt a számára. Így azt tette, amit egyre több ifjú társa: annak elkerülésére, hogy az "elveszett nemzedék" részévé váljon, amely bizonytalan, rosszul fizetett állások foglya, az egyetemen maradt, és továbbra is vár a megfelelő lehetőségre.

Felsőoktatás Eduline

Elárasztják a diákújságírók a Millenárist

Elolvasom

Tévés és rádiós személyiségek, illetve az online média iránt elkötelezett szakemberek találkoznak több mint ezer diákújságíróval a DUE Médiahálózat 17. alkalommal megrendezett Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján most pénteken a Millenárison. A rendezvénnyel egy időben európai diákújságíró-konferencia is zajlik majd, ahol a web2.0-ben rejlő közös európai lehetőségeket vitatják meg a földrész minden tájáról összegyűlt fiatal szakemberek.

Felsőoktatás Eduline

Csajozás a könyvtárban?

Elolvasom

Ha valaki eddig abban a tudatban élt hogy a könyvtár alapvetően egy unalmas hely, ahol óriási könyvhalmok mögött tanulnak a vizsgákra a diákok, akkor itt az ideje hogy újragondolja mindezt. Angliában egy harmadéves egyetemista meglátta a lehetőséget a könyvekben és a csendes környezetben és elindított egy új közösségi portált, ami valahol a twitter és egy társkereső oldal között áll és egyetlen célja az ismerkedés.

Felsőoktatás Edupress

Sikeresen szerepeltek a New Yorkban ragadt fiatal feltalálók

Elolvasom

Négy magyar projekt is a kiállítók között volt New Yorkban az innovatív fiatalokat és egyetemi hallgatókat tömörítő Kairos Society találkozóján, ahol egy 16 diákból és három cégvezetőből álló delegáció képviselte Magyarországot április 16-17-én. Az esemény csúcspontjaként a New York-i tőzsde kereskedőtermében megtartott kiállításon, a Kairos Summiton Technológia kategóriában két magyar projektet is döntősnek jelöltek, ők egy újabb találkozóra kaptak meghívást május végére a Szilikon Völgybe.

Felsőoktatás Edupress

A britek is korlátoznák a külföldi hallgatók számát

Elolvasom

Szívesen fogadnak külföldi diákokat a brit egyetemek, azok ugyanis európai társaiknál háromszor többet fizetnek, hiszen tandíjukról az egyetemek szabadon dönthetnek - írja a Népszabadság. A brit politikusok azonban az oktatás színvonalának megóvása és a tömeges bevándorlás megakadályozása érdekében korlátoznák a diákvízumok számát.

Felsőoktatás Eduline

„A médiában szeretnék dolgozni”

Elolvasom

Az idei felvételi jelentkezési statisztikák egyik nagy meglepetése, hogy az évek óta kiemelkedően népszerű kommunikációs képzésekre jelentkezők száma egyötödével esett vissza és ezzel kiesett a legnépszerűbb öt képzés közül. Ezzel együtt még mindig több ezren végeznek évente ilyen képzéseken az országban, az ő elhelyezkedési esélyeiket pedig nagyban javíthatja ha már a tanulmányaik alatt élesben is kipróbálják magukat ebben a világban.

1
514 515 516 517 518
533