Közoktatás Eduline

A leggyakoribb kifogások az iskolában

Elolvasom

Egy 2010 nyarán készült brit tanulmány szerint a "ráöntöttem a vacsorámat", és a "suliba jövet kiesett a táskámból" című házifeladat-kifogások ma már nemigen hallhatóak az osztályteremben. Helyüket átvették az olyanok, mint: "már majdnem befejeztem, mikor véletlenül kitöröltem", vagy "közben lefagyott a gépem." Népszerű még az "éppen nem volt netem" és a "bedöglött a nyomtatóm" is.

Felsőoktatás Eduline

Izzadásgátló pulóvereket fejlesztettek ki

Elolvasom

Antibakteriális hatású, ennek köszönhetően izzadásgátló pulóverek állíthatók elő annak a technológiának köszönhetően, melyet a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy fonalfeldolgozó céggel együttműködve fejlesztettek ki. Az eljárás során nanoméretű ezüstrészecskékkel kezelik a kelmét, melyek elpusztítják a baktériumokat és gombákat, így az előállított pulóver gátolja az izzadást, de színe és tapintása olyan, mint a hagyományos ruhadarabé.

Közoktatás Eduline

A közös nevező: informatikai menedzser képzés a CEU Business School-ban (x)

Elolvasom

Az IT szektorban dolgozók életében gyakorta felmerülő probléma, hogy a műszaki szakemberek és az üzleti döntéshozók nem beszélik egymás nyelvét. A technológiai guru fel nem fogja, hogy a közgazdász miért nem érti azt, ami számára alapvető, a menedzser pedig úgy látja, az informatikus nem képes laikusok számára is érthetően elmagyarázni koncepcióját. A CEU Business School (a Közép Európai Egyetem Üzleti Kara) hazánkban, sőt szinte egész Európában egyedülálló képzése ezt a problémát célozza meg immáron hatodik alkalommal induló informatikai menedzser mesterképzésével.

Közoktatás Eduline

Cisco, Intel és Microsoft a tudásfelmérésben

Elolvasom

A Londonban megrendezett „Tanulás és technológia” világfórumon a három cég bemutatta azt a több szektort átfogó kutatási projektre vonatkozó közös tervet, amelynek célja a tudásfelmérések új módszereinek és technológiáinak a kidolgozása

Közoktatás Eduline

Megszoksz vagy megszöksz?

Elolvasom

Idén, 14. alkalommal rendezik meg az Online Educa (http://www.online-educa.com/) nemzetközi konferenciát. A Berlinben, december 3-án kezdődő, háromnapos esemény központi témája továbbra is a technológia által támogatott oktatás és tanulás: a közel 100 ország mindegy kétezer résztvevője megismerkedhet az új oktatási eszközökkel, módszerekkel, valamint a szakértők előadásain keresztül a digitális technológiák oktatási célú felhasználásának területén alakuló trendekkel is.