Közoktatás Eduline

Itt vannak a pedagógusok fizetési adatai: ilyenek lesznek a pótlékok szeptembertől

Elolvasom

Az osztályfőnökök és munkaközösség-vezetők pótléka a tankerületi központokhoz tartozó iskolák pedagógusai esetében az eddigi összegnek akár a háromszorosát is elérheti a következő hónaptól kezdve - írta pénteki közleményében a Klebelsberg Központ, hozzátéve: a pótlékok irányadó mértéke a jogszabályban meghatározott középérték, és az intézményvezetők dönthetnek arról, hogy miként differenciálják a pótlékok összegét. Kiszámoltuk, mekkora összegről van szó.

Közoktatás Szabó Fruzsina

Ennyit keresnek szeptembertől a pedagógusok: itt van az összes adat

Elolvasom

Egy éven belül háromszor emelkedik a pedagógusok bére - mondta februárban Hoffmann Rózsa távozó köznevelési államtitkár, aki szerint ilyen mértékű fizetésemelésre évek óta nem volt példa. De mennyi az annyi? Tényleg tízezer forintos emelkedéssel számolhatnak a pedagógusok szeptembertől? Kik járnak jól, és kik kénytelenek beérni 406 forintos béremeléssel?

Közoktatás Eduline

Hol keresnek évi 12 millió forintot a tanárok?

Elolvasom

Akár évi 11-12 millió forintot is kereshet egy tapasztalt, húsz éve a pályán lévő pedagógus az Egyesült Államokban. Németországban és Nagy-Britanniában sem sokkal alacsonyabbak a tanári fizetések, pedig az általános iskolákban már bachelor végzettséggel is lehet tanítani. Mi alapján kapják fizetésüket a pedagógusok Európa más országaiban, és milyen feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy feljebb lépjenek a bértáblán?

Közoktatás Eduline

Nem járnak jól a tanárok az állami iskolák tervével?

Elolvasom

Megnyugtató megoldást jelentene a komoly anyagi problémákkal küzdő kistelepüléseken dolgozó tanároknak, de rossz hatással lehet az oktatás minőségére, sőt akár elbocsátásokhoz is vezethet – már most megosztja az oktatási szakembereket a pedagógusok központi bérfinanszírozásának terve.

1 2 3