Közoktatás eduline/mti

Indulhat az iskolák digitális felszerelése, ingyenes képzést kapnak a tanárok

Elolvasom

A felnövekvő nemzedékek versenyképessége, munkaerőpiaci esélyei javítása szempontjából is nélkülözhetetlen az oktatási rendszer azonnali és radikális digitalizálása: most dől el, hogy a magyar fiatalok milyen szerepet töltenek majd be az európai munkaerőpiacon, ahogy az is, hogy a magyar nemzetgazdaság milyen szerepet kaphat a nemzetközi versenyben - mondta a programért felelős Deutsch Tamás miniszteri biztos, miután elfogadták a fejlesztési terveket.

Közoktatás Eduline

Több száz tanár oktatásába kezdenek: újabb nagy dobásra készül a Skool

Elolvasom

A Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje, a Skool kétéves fennállása során azon dolgozott, hogy a társadalmi beidegződések miatt az informatikai pályáról kiszorult lányokon segítsen. A projekt szülinapjára hagyták a bejelentést, hogy az alapítvány a lányok után a tanárokra koncentrál, és több száz magyarországi tanár képzését kezdi meg a KódGarázs és a Telekom együttműködésével.

Közoktatás Eduline

Csak akkor fejleszt Svédországban a Spotify, ha a kormány javít az oktatás minőségén

Elolvasom

A Spotify svéd zenei streamingszolgáltatás a következő években több ezernyi alkalmazottal akarja bővíteni vállalkozását, ám az új munkahelyeket csak akkor kaphatja meg Stockholm, ha a svéd kormány kedvezőbbé teszi a fiatalaok jelenlegi lakáshoz jutási körülményeit, valamint módosít az oktatási és adózási törvényeken.

Közoktatás MTI

Robotok lepik el Debrecent jövő héten

Elolvasom

Először rendezik meg Németországon kívül a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat közép-európai döntőjét, amelynek március 19-20-án a debreceni Kölcsey Központ ad otthont - jelentették be a szervezők pénteken sajtótájékoztatón.

Felsőoktatás Eduline

Elveszítik a nőiességüket az IT-s lányok? Tévhitek és cáfolatok

Elolvasom

Bár az információs technológia megváltoztatta a társadalmat és új kapuk nyíltak meg a nők előtt, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a technológiai szektorban mélyül a két nem közötti szakadék. Az IT szektorban például csak 20 százalék a nők aránya. De vajon miért választja ilyen kevés nő a technológiai pályát?

Felsőoktatás Eduline

8 nő, akik nélkül ma egészen más lenne az informatika világa

Elolvasom

Ha ma valakinek az IT szakmát említik, rögtön férfimunkára gondol, nőket sajnos csak elvétve találni a szektorban. De nem volt ez mindig így. A számítógépek hőskorában az informatika sok úttörője éppen nő volt, sőt, a későbbi évtizedekben is gyorsan nőtt az ilyen irányban továbbtanuló nők száma.

1 2 3