szerző:
Eduline

A programozás alapjait 2017-től ezzel a kis robottal sajátíthatják el.

Egyre több robotot használnak oktatási céllal világszerte, Japánban már különösen nagy divatja van, de meghonosodott a megoldás a brit iskolákban és egyetemeken is.

Marty is egy ilyen oktató megoldás, a kis robotot egy nagyon egyszerű programozási nyelvvel a Scratch-el lehet mozgásra bírni, vagyis az alsó tagozatos diákok is könnyedén megtanulhatják. A megfelelő parancsokkal sétálni, focizni vagy akár táncolni is küldhetik az amerikai gyerekek a kis robotot, amely 2017-től indul útjára.

A magyar projekt sajnos bedőlt, Codie olyan veszteséget jelentett a gyárnak, hogy kénytelenek voltak felszámolni a gyártás és a céget is.

Bedőlt a magyar oktatási robotprojekt

Nem a Codie roboton fog megtanulni programozni a következő generáció. A Codiet megalkotó Lipécz Ádám a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre járt, ahol a gépészkari öntevékeny körben, a Mechatronika Szakosztályban (MSZO) találkozott későbbi társaival, akikkel létrehozták a startupot. Minden remekül indult, a kis cég több megrendelést is kapott a robotok legyártására.

via 444