Közoktatás MTI

Robotokat küldtek a klikes iskolákba

Elolvasom

Az amerikai National Instruments (NI) debreceni leányvállalata 15 millió forint értékben robotokat ajándékozott a megyeszékhely 37 általános iskolájának a cég másfél évtizedes fennállása alkalmából.

Közoktatás MTI

Robotok lepik el Debrecent jövő héten

Elolvasom

Először rendezik meg Németországon kívül a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat közép-európai döntőjét, amelynek március 19-20-án a debreceni Kölcsey Központ ad otthont - jelentették be a szervezők pénteken sajtótájékoztatón.

Felnőttképzés Eduline

Már most azon dolgoznak, hogy ne főzze meg a robot a macskát

Elolvasom

Hogyan gondolkodnak a robotok? Megfőznék a macskát, ha elfogyna otthon a hús? Na és mit tenne az önműködő autó, ha egy gyerek esne elég egy alagútban? Lehet-e a gépeket emberi viselkedésre tanítani? Nem tűnnek még időszerű kérdéseknek, de valójában minél előbb válaszokat kell találni rájuk.

Felnőttképzés Eduline

Felszabadítható-e egy háztartási gép? A legjobb robotos filmek, amiket látnotok kell

Elolvasom

A mestersége intelligenciák annyira foglalkoztatják az emberiséget, hogy már a filmkészítés hajnalán vászonra vitték őket. Azóta számtalan alkotásba kerültek bele a robotok, köztük nehezen érthető, filozofikus filmekbe, látványos akciókkal operálókba, és szórakoztató művekbe is. Ez az a hét robotos film, amit szerintünk mindenképp érdemes megnéznetek.

1 2 3