szerző:
Eduline

Ingyenessé teszik az alapozó képzést és elérhetőbbé a rendes tananyagot.

©

Olybá tűnik igen nagy biznisz alakul ki az informatikus gyorstalpalók piacán. Korábban beszámoltunk a Green Fox Company és a Codecool képzéseiről, melyek szinte azonnal munkához is juttatják a végzett tanulókat, ezúttal a NetAcademia próbál nagyot húzni az informatikushiányból: mint egyértelművé vált, az elmúlt évben 22 ezer informatikusra lett volna szüksége a munkaerőpiacnak.

A NetAcademia ezért a hagyományos tantermi képzései helyett az oktatóközpont tanfolyamai mostantól korlátlan számban online végezhetők, a korábbi díjak töredékéért éves előfizetés fejében, míg az alapozó tanfolyamok ingyenessé válnak. Kifejezetten programozói tanfolyamok indulnak, melyek akár előképzettség nélkül nyújtanak gyakorlati tudást a résztvevőknek.

Korábban átlagosan 400 ezer forintot kértek el egy egyéves képzésért, a jövőben ez nagyjából megfeleződik az online képzések miatt. Az összegért ráadásul előfizetés kap a tanuló, azaz egy évre hozzáfér a többi képzéshez is.

Az IT Factory nevű startup keretében kidolgozott és már bizonyított módszertan további előnye, hogy egy tanfolyamot egyszerre akár 1000-es nagyságrendben hallgathatnak a diákok, így a hazai informatikus hiány akár 3 év alatt megszüntethető - hangzik az ambíciózusn állítás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!