szerző:
Eduline

Programozóként az átlagfizetés többszörösét kereshetitek meg, és erre érdemes már iskola alatt készülni. Az egyik, erre alkalmas program most ingyen elérhető.

©

Ma informatikusokból óriási a hiány, egyesek szerint akár 20 ezer szakember is hiányozhat csak Magyarországon.

Emiatt aztán egyre szaporodnak azok a programok, és oktatással foglalkozó cégek, melyek gyorstalpalón igyekeznek szakembereket képezni, illetve átképezni. Sokkal egyszerűbb lenne azonban az utánpótlás képzése, ha már a közoktatásban is elsajátítanák a gyerekek a kódolás alapjait.

Ezekért a diplomásokért harcolnak a cégek

Már érezhető a gazdaság élénkülése, így nem ok nélkül bízik a megkérdezettek többsége a fizetésemelésben - derül ki egy munkaerő-közvetítő cég felméréséből. A dolgozók esélyeit tovább növeli, hogy egyre súlyosabb a szakemberhiány. „Hirdetések helyett lasszóval és horgászbottal pecázgatjuk ki az embereket, s pávatáncot járunk, hogy ide tudjuk csábítani őket" - érzékeltette sajátos helyzetüket a Népszabadságnak az egyik olyan fejvadász cég munkatársa, amelyet munkaerő-toborzással bízott meg az Apollo Tyres.

Ma már több olyan program létezik, ami akár kisiskolásokat is meg tud tanítani a programozás alapjaira, ezek közül pedig talán a legnépszerűbb a Microsoft által Minecraft. Friss hír a programmal kapcsolatban, hogy a béta verzió ingyenes elérhető, és letölthető innen.

Mivel a program a kódolás logikáját mutatja be, ezért nem kell számokkal bíbelődni, és matekzseninek sem kell lenni a tanuláshoz, igazából bárki elkezdheti a gyakorlást vele.

(hvg.hu)