Érettségi-felvételi Eduline

Zavart okozott a felvi.hu: nincs sms-értesítés, késik a pótfelvételizők értesítése

Elolvasom

”Felvételi döntés: technikai elutasított állapot, vonalhúzás előtt” – ez az üzenet jelent meg a pótfelvételizőknek hétfő este az e-felvételi rendszerében. A hibát azóta elhárították, a legtöbb diák már megkapta a sikeres felvételiről szóló üzenetet, miután belépett a felhasználónevével és a jelszavával a felvi.hu-ra.

Érettségi-felvételi Eduline

Megvannak a ponthatárok! 377 pont kellett a legnépszerűbb szakhoz

Elolvasom

Kihirdették a 2011-es pótfelvételi ponthatárait: 2011 legnépszerűbb szakjához, a gazdálkodási és menedzsmenthez a Kodolányi János Főiskolán 377, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 336 pont kellett. Több mint 13 ezren adták be a jelentkezésüket valamelyik költségtérítéses alap- vagy mesterszakra, felsőfokú szakképzésre.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Közoktatás Eduline

Pótfelvételi: előnyben a költségtérítéses diákok

Elolvasom

Ha egy diáknak nem sikerült bekerülnie valamely felsőoktatási intézménybe, a pótfelvételin még sikerrel pályázhat, igaz, főleg költségtérítéses képzésre - írja a HVG múlt heti számában. Az utólagos felvételeknek köszönhetően a több mint 90 ezer jelentkezőből tavaly szinte mindenki bekerült a felsőoktatásba, és a közel 14 ezer pótfelvételin bejutó diák felülírta a felvételi eredmények alapján kialakult rangsort is.

Közoktatás Eduline

A legfontosabb tudnivalók a pótfelvételiről

Elolvasom

Még egy hétig adhatják be pótfelvételi jelentkezéseiket azok a diákok, akiket szándékuk ellenére nem vettek fel semmilyen felsőoktatási intézménybe, vagy eddig nem jelentkeztek sehova de most meggondolták magukat. A következő cikkünkben azoknak szeretnénk segíteni, akikben már van elhatározás, de nem tudják hová forduljanak ha megválaszolatlan kérdéseik vannak a pótfelvételivel kapcsolatban. Az Educatio nonprofit kft. vezetőjét Visnyei Csabát kerestük meg, hogy válaszokat kapjunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Közoktatás Edupress

Mesterképzésben még hirdetnek államilag támogatott helyeket

Elolvasom

Augusztus 10-éig lehet a pótjelentkezéseket beküldeni a meghirdetett helyek közül egy szakra - tájékoztatott Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke július 24-én, Budapesten. A jelentkezéseket idén már az Oktatási Hivatal címére kell postázni, de elektronikus formában is jelentkezhetnek a felvételizők a 156 alapképzésben, 5 egységes, osztatlan képzésben, 245 mesterképzésben és 52 felsőfokú szakképzésben meghirdetett helyre. Államilag támogatott finanszírozási formában csak mesterképzéseket hirdetnek meg az intézmények.

1 2 3 4 5 6 7 8 9