szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahogy a felvételi eljárás során, úgy a pótfelvételi során is van lehetőségetek jogorvoslatra. Mutatjuk a részleteket.

Csütörtökön kiderültek a pótfelvételi ponthatárai is, a 2020-as pótfelvételi ponthatárainak teljes listáját itt találjátok.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. Amikor a besorolási határozat elérhetővé válik, akkor az OH e-mailben értesít titeket, a határozatot pedig az E- felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tudjátok letölteni. A besorolási döntésben tájékoztatást kaptok a jogorvoslat lehetőségéről is.

A besorolási döntéssel szemben bírósági jogorvoslat áll rendelkezésetekre. A határozat ellen, annak közlésétől számított 15 napon belül közigazgatási pert indíthattok. Fontos, hogy a keresetlevelet kizárólag a besorolási határozat közlését követően nyújthatjátok be. Ezt megtehetitek az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton (3 példányban) a 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre.

A bíróság a keresetlevelet a beérkezéstől számított 45 napon belül bírálja el. A felsőoktatási felvételi eljárásban méltányosság gyakorlásának helye nincs – olvasható a Felvi oldalán. Utólagosan benyújtott végzettséget, eredményt vagy többletpontjogcímet igazoló dokumentumot nem fogadnak el. A keresetleveletekben írtakat az OH megvizsgálja és ha úgy véli, hogy a döntés jogszabályt sértett, azt egy alkalommal módosíthatja, vagy visszavonhatja.

Megvannak a pótfelvételi ponthatárai: milyen határidők jönnek ezután?

Tegnap nyilvánosságra hozták az idei pótfelvételi végleges ponthatárait. Milyen fontos teendők, határidők várnak még a jelentkezőkre?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!