szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit tehettek, ha nem kerültük be a kiszemelt szakra a keresztféléves felvételin? Most is tudtok majd pótfelvételizni? Itt a válasz.

A keresztféléves felvételire való jelentkezés határideje már november 15-én lezárult, november 20-ig pedig a hitelesítést is el kellett végeznetek. Ezután már csak az esetlegesen hiányzó dokumentumokat kell pótolnotok, amit a december 12-től, az ügyintézési időszakban tehettek majd meg. Ekkortól lesz lehetőségetek az egyszeri sorrendmódosításra vagy a jelentkezési hely visszavonására is. Ezekről itt olvashattok bővebben.

A ponthatárokat várhatóan 2021 január 25-én húzzák, vagyis ekkor derül ki, hogy elkezdhetitek-e az adott szakot februárban. Ha kíváncsiak vagytok, hogy a korábbi években hány pontot kellett összeszedniük a jelentkezőknek a sikeres felvételihez, itt megnézhetitek őket. De mit tehettek, ha nem vesznek fel benneteket egyetemre vagy főiskolára?

Tudtok pótfelvételizni?

Sajnos nem, az általános felvételi eljárással szemben a keresztféléves felvételi csak egykörös.

Akkor mégis mikor jelentkezhettek legközelebb a felsőoktatásba?

A 2021 szeptemberében induló képzésekre 2021 február 15-ig jelentkezhettek majd. Hamarosan a felvételi tájékoztató is elérhető lesz.

A keresztféléves felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Felvételi 2021: hamarosan mindenhol elindulnak a vizsgák

Mutatjuk, pontosan mikor kell gyakorlati vizsgára vagy motivációs beszélgetésre számítanotok, ha a keresztféléves felvételiben jelentkeztetek egyetemre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

 

 illetve egyes szakokon részt kell vennetek az alkalmassági vagy gyakorlati vizsgán.

Az általános felvételi eljárással szemben a keresztféléves felvételi csak egykörös, tehát nincs pótfelvételi lehetőség.