szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már nem kell sokáig várni, ma a délutáni órákban várhatók a pótfelvételi eljárás ponthatárai.

A 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait augusztus 27-én, csütörtök délután hirdetik ki - írja a Felvi. Azok, akik megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak az eredményekről.

Hozzáteszik, számos oka lehet, ha valaki egyáltalán nem kap SMS-t, pl. tévesen adta meg a mobilszámát, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető.

A besorolási határozatok legkésőbb augusztus 28-tól tölthetők majd le az E-felvételiből.

De milyen szabályok vonatkoznak a ponhatárokra?

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2020. július 23‐án meghatározott ponthatárnál - írja a tájékoztató. Hol tudjátok megnézni, hogy az általatok választott szakon milyen volt a ponthatár az általános felvételi eljárásban? Ide kattintva eléritiek a legfrissebb ponthatárokat, az egyetemek és karok kiválasztásával pedig a szakok között a megjelölt képzéseteket is megnézhetitek.

Amennyiben az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – vagyis alapképzési szakok, osztatlan mesterképzések esetén 280  pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

Nagy tervek az oktatásban - 2021-ben indul az új köznevelési stratégia

Ugyanis az Európai Unió következő fejlesztési ciklusában helyet kap ez a köznevelési stratégia is, ami a 2021 és 2030 közötti időszakra vonatkozik majd.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!