szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jövő héten a pótfelvételiben jelentkezők is megtudják, hogy szeptemberben melyik egyetemen tanulhatnak majd - összeszedtük a legfontosabb szabályokat a pontszámítással kapcsolatban.

A 2020. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárai legkésőbb 2020. augusztus 28‐ig kiderülnek, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2020. szeptember első napjaiban.

De milyen szabályok vonatkoznak a ponhatárokra?

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2020. július 23‐án meghatározott ponthatárnál - írja a tájékoztató. Hol tudjátok megnézni, hogy az általatok választott szakon milyen volt a ponthatár az általános felvételi eljárásban? Ide kattintva eléritiek a legfrissebb ponthatárokat, az egyetemek és karok kiválasztásával pedig a szakok között a megjelölt képzéseteket is megnézhetitek.

Amennyiben az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – vagyis alapképzési szakok, osztatlan mesterképzések esetén 280  pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

Az eduline.hu Érettségi-felvételi rovata

Az eduline.hu Érettségi-felvételi rovata, a legfrissebb hírekkel, eseményekkel, elemzésekkel, háttéranyagokkal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!