szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétvégén lejárt a pótfelvételi időszak jelentkezési határideje is, milyen lehetősége van azoknak, akik nem az egyetemen kezdenek ősztől? Meddig kell várni a következő felvételi időszakra? Mutatjuk a válaszokat.

Mint arról már korábban is írtunk, a pótfelvételi eljárás jelentkezi időszaka véget ért, az eredményeket augusztus 28-án teszik közzé. Akik sikeresen felvételiztek ebben az időszakban, a többiekkel együtt szeptemberben megkezdhetik az egyetemi pályafutásukat.

Ha most nem jött össze, akkor már csak jövőre felvételizhetek?

Szerencsére nem kell egy évet várnotok, ugyanis az egyetemek az általános- és a pótfelvételi eljárásokon kívül meg szoktak hirdetni keresztféléves felvételiben is képzéseket. Ezekre általában október közepétől lehet jelentkezni, és a következő év januárjában hirdetik ki a ponthatárokat. Így keresztfélévben a tavaszi félévtől kezdhettek az egyetemen. Ez nagyjából ugyan úgy működik, mint az általános jelentkezés, ugyan úgy hat helyet megjelölhettek, az eljárás is azonos szabályok alapján zajlik. Bár fontos hozzátenni, hogy ilyenkor nem minden egyetem és nem minden szakon hirdet meg szabad helyeket - jellemzően mesterképzésekre jelentkezhettek. 

Ha kíváncsiak vagytok a még zajló pótfelvételi eseményekre, akkor kattintsatok ide.

Ezekre figyeljetek, hogy ne veszítsétek el az állami ösztöndíjas helyeteket

Az, hogy bekerültetek az egyetemre és ingyenes tanulhattok ősztől még csak egy lépés. Ezt a helyet meg is kell tartani. Mutatjuk, hány kreditet kell elvégeznetek szemeszterenként, hogy ne soroljanak át önköltséges képzésre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!