szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az, hogy bekerültetek az egyetemre és ingyenes tanulhattok ősztől még csak egy lépés. Ezt a helyet meg is kell tartani. Mutatjuk, hány kreditet kell elvégeznetek szemeszterenként, hogy ne soroljanak át önköltséges képzésre.

Az, hogy állami ösztöndíjas képzésre kerültetek be, még nem jelent végleges finanszírozási kategóriát. Az állami ösztöndíjasról önköltséges, illetve az önköltségesről állami ösztöndíjas képzésre való átsorolásra a tanév végén évente egyszer, július 31-ig kerül sor.

Ahhoz, hogy megőrizhessétek az állami ösztöndíjas helyeteket, két feltételnek kell megfelelnetek: egyrészt az utolsó két aktív félévetekben átlagosan legalább 18 kreditet kell szereznetek - tehát az első évben legalább 36-ot -, másrészt el kell érnetek az intézmény szervezeti és működési szabályzatában meghatározott tanulmányi átlagot.

Milyen tanulmányi átlag kell?

Ebben a táblázatban megtaláljátok - bár az egyetemek dönthetnek úgy, hogy még ennél is magasabbra teszik a lécet, a legtöbb intézményben nem változtatnak rajta:

Mennyit tudtok a világ ikonikus épületeiről? - teszt estére

Szerettek utazgatni és felfedezni a világ legszebb helyeit, illetve épületeit? Szívesen utána is olvastok a látványosságoknak, mielőtt ellátogattok oda? Akkor a következő teszt nem foghat ki rajtatok. Lássuk, mennyire mélyen ástátok bele magatokat a híres épületekről szóló leírásokba.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!