szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A második pótnapon csak nyomós indokkal lehet majd részt venni.

A középiskolai felvételin eddig is bármelyik évben előfordulhatott, hogy valaki nem tudott elmenni az írásbelire - ami most 2021. január 23-án lesz -, így alapvetően mindig van egy pótnap, - ezt most január 28-ára tették -, viszont a veszélyhelyzetre való tekintettel, a bizonság kedvéért most február 5-ére egy újabb pótidőpontot is beiktatnak - mondta el korábban Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár.

2021-ben már teljesen más szabályok szerint lehet szakmát tanulni. Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a változások mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A lap már elérhető az újságárusoknál, vagy online. A megrendelésért kattintsatok ide.

A központi írásbeli vizsga második pótnapján kérelemre kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni - olvasható az EMMI határozatában. Az egyéb rendkívüli, a vizsgázó önhibáján kívül eső elháríthatatlan ok megítélése és mérlegelése a vizsgaszervező intézmény vezetőjének a feladata.

A második pótnapon való részvételt annál a középiskolánál tudjátok majd kérvényezni, ahová a jelentkezést eredetileg beadtátok. A kérelem benyújtásának a határideje 2021. január 29. 16 óra.

A kijavított vizsgadolgozatokat február 10-én tekinthetitek meg. Ez történhet úgy, hogy a vizsgadolgozatot laponként lefényképezitek, majd ezt követően elhagyjátok a megtekintés helyszínét, vagy - ha az iskolában adottak vagy megteremthetők a feltételek - az intézmény beszkennelheti és elektronikus úton elküldheti nektek a javított dolgozatotokat. Ha bármi észrevételetek lenne a kijavított vizsgadolgozattal kapcsolatban, azt február 11. 16 óráig jelezhetitek a vizsgaszervező intézmény felé.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Középiskolai felvételi 2021-es tudástár: itt vannak a legfontosabb dátumok

Nemsokára igazán beindul a középiskolai felvételi szezon, hiszen múlt héten lejárt a 2021-es középiskolai felvételi írásbeli jelentkezésének határideje. Most összeszedtük a legfontosabb dátumokat és szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!