szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A köznevelési államtitkár a mai sajtótájékoztatón a középiskolai felvételiről is beszélt.

Maruzsa Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a múlt héten lezajlott teszteléssel kapcsolatban a részvételi aránynak ő sem örül - kötelezni azonban nem akartak senkit, de a teljeskörű részvételnek jobban örültek volna.

Hangsúlyozta, a második kör tesztelése már zajlik, reméli többen részt vesznek majd benne. A megelőző intézkedések továbbra is élnek - tette hozzá.

A középiskolai felvételivel kapcsolatban azt mondta, a 2021-es felvételi írásbelijeire holnapig lehet jelentkezni. A megszervezés az érettségihez haszonlóan fog zajlani januárban. Lázmérés, távolságtartás, maszkviselés most is lesz.

Lehet olyan helyzet, hogy valaki nem tud elmenni az írásbelire, alapvetően mindig van egy pótnap, ez január 28-án lesz, azonba a biztonság kedvéért február 5-ére újabb pótidőpontot iktatnak be - mondta Maruzsa Zoltán.

Ezen felül a járványügyi helyzet alakulásának figyelembevételével az emberi erőforrások minisztere a 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések (tanfelügyeletek) legkorábbi időpontjának és az időpontok nyilvánosságra hozásának halasztásáról döntött.

Annyi tanár hiányzik egy karcagi iskolában, hogy nem tudják megoldani a helyettesítést

Az intézményben rendkívüli szünetet rendeltek el, a tanévben felhasználható tanítás nélküli munkanapok terhére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!