szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pótfelvételi ponthatárokra augusztus 28-ig még várnunk kell, jelenleg a jelentkezések feldolgozása zajlik. Mutatjuk, mire kell figyelnetek a felvételinek ebben a szakaszában.

Most, hogy elkezdődött a pótfelvételizők adatainak és dokumentumainak a feldolgozása, nagyon fontos, hogy folyamatosan figyeljétek az e-mail címeteket, amit a jelentkezéskor megadtatok, mert az esetleges hiánypótlási felhívást, illetve egyes értesítéseket arra a címre fogjátok kapni.

A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az idő rövidsége miatt a felsőoktatási intézmények az alkalmassági, gyakorlati vizsgákra vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgákra nem küldenek külön behívó levelet a jelentkezőknek. Ezt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is, ami általában augusztus 11. és 19. között lesz.

Akik felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára jelentkeztek, azok úgy készülhetnek, hogy a vizsgájuk augusztus 17-18-án lesz. Ők várhatóan erre behívó levelet fognak kapni attól a felsőoktatási intézménytől, ahová jelentkeztek.

A pótfelvételi ponthatárait előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, azonban van néhány szabály, amelyeknek köszönhetően már most tudtok kalkulálni a pontjaitokkal. Ezekről itt írtunk korábban.

Mi kell a beiratkozáshoz - három dolog, amire szükségetek lesz

Bár a jelenlegi helyzetben még az sem biztos, hogy az egyetemek személyesen tartják idén a beiratkozásokat, néhány papírra szükségetek lesz, hogy hivatalosan is egyetemi hallgatóvá válhassatok. Összeszedtük, mire lehet szükségetek ehhez.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!